В Україні вперше пройде автоматична індексація пенсій. Новий перерахунок пенсійних виплат розпочнеться з 1березня.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на презентації звіту уряду за минулий рік.

За словами прем'єра, середній розмір пенсії за минулий рік зріс в 1,5 рази. Гройсман також оголосив термін початку автоматичної індексації пенсій - 1 березня.

минулому році пенсії були підвищені на тисячу чотиреста сімдесят шість гривень для 550 тисяч військових пенсіонерів", - підкреслив він.

Раніше Гройсман заявляв, що перерахунок пенсій в 2019 році буде здійснюватися автоматично, крім того він підкреслив, що тепер індексація буде проводитися щорічно.

"У січні у нас буде перерахунок пенсій для військових пенсіонерів, це десь 500 тис. чоловік. А 1 березня масовий перерахунок пенсій для всіх українських громадян. Це буде вперше автоматична індексація", - відзначав прем'єр.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Варто зазначити, що, за словами глави правління Пенсійного фонду Євгена Капінуса, на сьогодні в Україні на 10 працівників припадає 11 пенсіонерів.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів збирається запускати грандіозну програму верифікацій пенсій та соціальних виплат.
Українців позбавлятимуть пенсій з наступних причин:

  • якщо громадянин оформив свої виплати за підробленими документами або документами, що містять помилки;
  • якщо пенсіонер залишив територію України (виїхав за кордон);
  • якщо пенсіонер проживає на непідконтрольній уряду території країни, або має статус внутрішньо переміщеної особи, але не може підтвердити за допомогою перевірки фактичного місця проживання на "вільній" території.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кабмін ухвалив рішення для доставки пенсій Укрпоштою

Також Знай.ua писав, українцям розповіли, як дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії.