У Донецьку продовжують катастрофічно дешевшати квартири, але купувати житло у зоні бойових дій ніхто не хоче, та й до того ж, документи так званої "ДНР", за якими довелося б в цих квартирах жити, нікому не потрібні. Так, блогер з ніком K@rachencov розмістив в Twitter фото оголошень про продаж квартир в місті, і ціни там – від 15-ти до 5,5 тис. доларів.

Користувачі написали, що це – в кілька разів нижче ніж в довоєнний час.

Писали, що раніше нерухомість в нинішній "столиці" ДНР" була дуже хорошою інвестицією капіталу, оскільки за однокімнатну квартиру в пристойному районі просили до 60 тис. дол. Дво - та трикімнатні квартири взагалі коштували астрономічні суми.

Зараз же донецька нерухомість стала настільки "цінного" і "привабливою", що її готові продати за копійки, якщо порівнювати з довоєнними цінами. В коментарях користувачі відзначали, що на вільній території України за те, що просять за донецьку квартиру, можна купити не всякий гараж і не кожну хатку в селі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Тобто, окупація зробила з фешенебельного міста з дорогою нерухомістю на зубожіле містечко, з якого люди хочуть виїхати, продавши житло фактично за безцінь.

Втім, більш високу ціну і просити безглуздо. Адже угоди купівлі-продажу нерухомості на окупованій частині України є незаконними і можуть бути анульовані після деокупації. То є ризик втратити гроші дуже великий. Як дуже великий ризик втратити нерухомість не юридичну, а в самому що ні на є фізичному сенсі.

Хто може гарантувати, що жахливе літо 2014-го року не повториться і в куплені ким-то квартиру або будинок не "прилетить"? І хто може гарантувати, що квартиру або будинок не "відіжмуть" окупанти або їх поплічники?

Тому якщо ціни на донецьку нерухомість і зміняться найближчим часом, то явно не в бік збільшення. Але і за копійки яка нормальна людина буде купувати житло в окупованому місті при всіх перерахованих вище ризики.
Нагадаємо, раніше ми писали, що Путін загнав на Донбас головорізів з Кавказу: росіяни вже не ведуться.

Крім того, окупанти змушують людей працювати за 5 тисяч: у користь бойовиків.

Як повідомляв портал Знай.иа в окупованому Донецьку вартість житла впала в кілька разів. На сьогодні ціни зрівнялися з вартістю квартир у селищах та СМТ. Цей факт підтверджують оголошення про продаж квартир, які публікують в мережі.

Також портал Знай.иа писав, що на Донбасі дівчина розгорнула прапор України. Фото хороброго вчинку опубліковано в соціальній мережі Twitter.