Скільки б скандальний бразилець Рафаель Маркус Лусваргі, що служив Путіну на Донбасі, не намагався довести свою непричетність до бойових дій і злочинів проти України, захисники Донецького аеропорту впізнають його в обличчя. І це ніяк не наближає одіозну особу до свободи. Так, 14 лютого прес-служба прокуратури Києва повідомила, що один з Кіборгів на судовому засіданні дав показання проти бразильця – він впізнав бойовика.

На даному засіданні в четвер були допитані двоє свідків звинувачення, в тому числі – військовослужбовець ЗСУ, який був учасником боїв під сумно відомим Донецьким аеропортом.

"Вказаний свідок упізнав обвинуваченого, як учасника непередбачених законом збройних формуваннях під час бойових дій, що малі місце поблизу Донецького аеропорту у 2015 році", – повідомляє прокуратура.

Щодо показів військового речниця прокуратури Києва Надія Максимець уточнила наступне:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Свідок у суді підтвердив, що упізнав бразильця по фото, які вони робили на місцевості після нашої атаки. Лусваргі був тоді поранений. І цей факт також підтверджується іншими матеріалами слідства".

У прокуратурі також повідомили, що після завершення допиту свідків обвинувачений заявив клопотання заміну захисника (Лусваргі вже вдруге змінює адвоката -ред), яке суд задовольнив.

Наступне судове засідання призначено на 28 лютого. Суд планує допитати самого Лусваргі, після чого судове засідання буде відкладено для підготовки сторін до судових дебатів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що все змішали: СБУ перетворила справу Лусваргі на бразильське мило.

За фактом затримання активістами націоналістичних організацій громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі, який брав участь у бойових діях на Донбасі на стороні путінських бойовиків, Служба безпеки Українипочатку розслідування.

Про це стало відомо завдяки заявою правозахисника бразильця Валентина Рибіна, який виклав у своєму Facebook відповідь СБУ на свій запит.

Після цього ми писали, що Лусварги отримав своє: суд взяв скандального бразильця під варту.


Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області взяв під варту бразильця Рафаеля Лусваргі, що воював на стороні терористів з "ДНР".

Таку міру оголосив головуючий суддя Панченко. Згідно з рішенням, Лусваргі посадили на 60 діб.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", бразильського терориста, який довгий час воював на боці бойовиків так званої "ДНР" Рафаеля Лусваргі , знайшли в чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (МП). За даними "Радіо свобода" саме Лусварги постійно відкрито розповідав на камеру, як "відпрацював" блокпост української армії під Вергуловкой, як командував реактивною системою "Град", або штурмував Дебальцеве і Донецький аеропорт. Але в Київ йому якимось чином таки вдалося потрапити.