ПриватБанк заявив, що Гаазький арбітраж підтримав позов до Росії через втрату активів в Криму. У повідомленні сказано: "Російська Федерація порушила свої зобов'язання за двосторонньою угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій, незаконно екпроприювавши активи Приватбанку в Криму, і ПриватБанк має право на відшкодування за таку експропріацію в повному обсязі".

Про розмір компенсації на даний момент нічого не відомо, однак банківські експерти визначили його в розмірі мільярда доларів. Варто також нагадати, що позов був направлений в Гаазький арбітраж в 2015 році.

Як відомо, ПриватБанк був заснований Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим у 1992 році, при цьому він один з найбільших банків в Україні і обслуговує майже третину вкладів населення. Головний офіс установи розташований у Дніпрі. Надалі банк був націоналізований після кризи 2014-2015 років і на сьогоднішній момент це повністю докапіталізована державна організація.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У 2014 році Приватбанк спільно з такими фінансовими установами, як "Ощадбанк" і "Фінанси і Кредит", а також "VAB" відмовилися повертати вклади і депозити клієнтам, які знаходяться в Криму.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що ПриватБанк є найбільш популярним серед усіх кандидатів у президенти України. Його послугами користуються Олександр Шевченко, Сергій Каплін, Дмитро Добродомов, Аркадій Корнацький, Ігор Смєшко, Олександр Данилюк, Ілля Ківа, Геннадій Балашов, Віталій Купрій. Друге місце дісталося Райффайзен Банк Аваль, а замикає трійку банк чинного глави держави – Глобус.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на День всіх закоханих один з клієнтів Приватбанку залишив цікавий відгук. У ньому йдеться про те, що оплата за послугу в Приват24 була знята, але вона не була надана, а сама установа повертати списані кошти не збирається.

Також "Знай.uа" писав, що найпопулярніший український банк знову потрапив у скандал. Один з клієнтів заявив, що установа стягує комісію навіть з виплат аліментів і це враховуючи, що дані кошти йдуть дітям. У банку, як завжди, пообіцяли розібратися.