Прихильники Православної церкви України в селищі Піски на Волині зрізали замки з дверей місцевого Свято-Георгіївського храму.

Про це стало відомо завдяки повідомленню у Facebook глави прес-служби Волинської єпархії Української православної церкви Олега Точинського.

"Активно, за словами присутніх на місці подій, знову працює той самий командир місцевої частини МНС Іван Пашнюк, який різав бензопилою замки у храмі міста Берестечко. На місці також знаходиться місцевий служитель УПЦ КП - Володимир Курчин", - повідомили Точинський.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги
Показати ще

Точинский додав, що жителі села повідомляють про участь у цій "вакханалії" жителів сусіднього Берестечка, які тиждень тому захопили Свято-Троїцький собор. Він також назвав те, що відбувається "балом сатани в Пісках" і закликав Константинопольський патріархат звернути увагу на інцидент.

Варто нагадати, що за словами Митрополита Єпіфанія, Томос про автокефалію свідчить про те, що Православна Церква України – незалежна церковна структура та не підпорядковується Константинополю.

"Наші противники кажуть про те, що ми не маємо цієї автокефалії, ми підпорядковані Константинополю, це неправда. Цей документ, томос, чітко показує, що ми є незалежною, автокефальною церквою Святої України. Згідно з томосом, ми займаємо почесне 15 місце серед інших помісних православних церков", — говорить Епіфаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) ніяк не можуть змиритися з тим, що Україна отримала Томос про автокефалію. Поразка у "битві" за віруючих змушує священнослужителів йти на злочини.

Володимир-Волинська єпархія повідомила про те, що один із священнослужителів УПЦ МП спробував вкрасти майно Свято-Лукивського храму, розташованого у Волинській області. Цей священик виявився єдиним з громади храму, хто вирішив залишитися під патронатом московського патріархату.

Нагадаємо, помер відомий на всю Україну священик: віруючі сумують.

Як повідомляв Знай.uа в аеропорту "Бориспіль" затримали намісника Десятинного монастиря Гедеона: розповів багато цікавого.

Знай.uа писав, Епіфаній раптово скасував головний обов'язок жінки.