У Нацбанку сподіваються, що нинішньому керівництву ПриватБанку вдасться повернути значну частину коштів.

Про це повідомляють ЗМІ.

У Нацбанку додали, що при поверненні втрачених коштів державі буде компенсовано витрати на докапіталізацію банку, що відбувалось у 2016-17 роках після нібито виведення колишніми власниками "Привату" Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим майже 150 мільярдів гривень.

Відомо, що всього на докапіталізацію Нацбанк витратив більше 100 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Всього на докапіталізацію Нацбанку держава витратила близько 155 млрд гривень. Це близько 7% ВВП країни. Це дуже велика сума ... Все одно треба було виплатити більше 100 млрд гривень вкладникам. А наслідки для фінансової системи були б дуже негативними. Тобто фінансова стабільність, макростабільність були під величезною загрозою, тому було прийнято рішення про націоналізацію", - говорить Катерина Рожкова, перший заступник голови Національного банку України.

Разом з тим варто відзначити, що українські банки не дуже розташовують до себе довіру громадян, оскільки ніхто не може передбачити, що станеться з ними через деякий час. Враховуючи, що фінансовий добробут українців залишає бажати кращого, природно, що кожен сильно переживає за збереження своїх тяжко зароблених грошей.

У той же час, тримати їх вдома небезпечно, та і безглуздо, тому люди, як правило, несуть їх у банки і кладуть на депозити, в надії хоч трохи примножити свої заощадження.

Проте, як вже неодноразово подмечалось, надійними українські банки назвати, на жаль, не можна, і через деякий час можна зіткнутися з необхідністю бігати по різних інстанціях і вимагати повернення своїх грошей, замість того, щоб спокійною отримувати відсотки. Мабуть, саме такі побоювання і змушують жителів нашої країни обнуляти свої депозити і знаходити своїм заощадженням інше застосування.

За січень поточного року обсяг гривневих депозитів в українських банках скоротився на 0,3% – до 538,6 мільярда гривень, а валютних (у доларовому еквіваленті) – на 1,2%, до 13,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, банки почнуть частіше перевіряти пенсіонерів та вагітних.

Як повідомляє "Знай.ua", у МВФ захотіли українську землю в обмін на новий кредит.

Також "Знай.ua" писав, що експерти розповіли, чого чекати українцям від долара і євро до кінця зими.

Справжні причини націоналізації ПриватБанку