США суттєво збільшило фінансову допомогу Україні. У 2019 році країна отримає майже 700 мільйонів доларів. Більшість додаткових грошей в Україні скерують на збільшення до 115 мільйонів доларів видатків для військово-технічну підтримку державі за програмою "Міжнародне військове фінансування".

Фінансову допомогу від США на вдосконалення військово-технічної бази варто, в першу чергу, сприймати як політичний жест. Про це в коментарі сайту "Сегодня" повідомив військовий експерт Олег Стариков.

За його словами, раніше Америка надавала лише політичну підтримку Україні, та зараз вона допомагає грошима.

"Неважливо, яку суму виділив наш основний стратегічний партнер США на військово-технічну підтримку. Найголовніше, він нам її дає. Це жест політичний. Це показано всьому світу, що Америка, конкретно адміністрація Трампа, допомагає Україні в збереженні свого суверенітету і територіальної цілісності, а також у відновленні суверенітету. Важливо розуміти, що дана допомога пішла саме при адміністрації Трампа. Тому що адміністрація Обами тільки спантеличують, вона надавала нам тільки дипломатичну і політичну допомогу, але грошей не давали", - сказав Старіков.

Як вважає експерт, фінансова допомога, яку виділили США Україні в 2019 році, точно піде на удосконалення оборонної сфери, адже американці будуть пильно стежити за освоєнням грошей. Крім того, Україна отримає саме те, чого потребує.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Дані ресурси, це ж гроші американських платників податків, йдуть під жорстким контролем адміністрації президента. Тому ці гроші підуть або в якості послуг, або в якості товарів, або в якості товарів подвійного призначення, або в якості зброї і боєприпасів. І вони не підуть на державні рахунки Міноборони, а потраплять прямо в руки звичайних офіцерів, солдатів, в конкретну військову частину. При цьому Україна отримає саме те, чого потребує. Нагадаю, що нещодавно Муженко їздив в Пентагон, де міг обговорював всі ці питання", - продовжує військовий експерт.

На думку Старікова, отримавши допомогу, Україні потрібно буде активно проводити реформи. Це допоможе отримувати допомогу в майбутньому.

Нагадаємо, що Трамп оголосив у США надзвичайний стан: на кону мільярди.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Трамп обвалив російський рубль одним натяком

Також "Знай.uа" писав про те, що Великобританія зробить путінським олігархам дуже боляче: опиняться за ґратами.