Українців продовжує приваблювати Польща не тільки для тимчасових заробітків, але і для еміграції на ПМЖ. Левова частка всіх іноземців, які переїхали до Польщі протягом останніх кількох років – це наші з вами співвітчизники. Так. Протягом 2018 року близько 5200 іноземців стали громадянами Польщі, і більшість з них – українці, пише УНН з посиланням на Польське радіо.

"У 2018 році громадянами Польщі стали 5200 осіб, це рекордний показник з моменту введення більш ліберального закону для іноземців у 2012 році. Для порівняння в 2017 році польське громадянство отримало 4300 осіб, а в 2016 - 4 100. У той же час близько третини заяв було відхилено", - наголошується в повідомленні.

Основним критерієм для отримання польського громадянства є знання польської мови. Тому іспит з польської мови є дуже складним. Незважаючи на те, що протягом 2004 - 2014 років, найбільш успішно його становили українці, а також росіяни, білоруси та жителі США.

Нагадаємо, українців порадували безвизом з ще однією країною: гайда в теплі краї.

Про це повідомляє аргентинське посольство в Україні

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Громадяни України зможуть перебувати на території Уругваю без візи протягом 90 днів.

Для безвізових поїздок потрібен діючий закордонний паспорт або посвідчення моряка або посвідчення для повернення в Україну (якщо паспорт загублений).

Нагадаємо, Українських заробітчан заманюють на роботу без візи: ще одна дорога відкрита

Відтепер українці можуть приїхати до Польщі в рамках безвізу і самі знайти вакансію і отримати необхідні документи для працевлаштування.

Про це повідомила прикордонна служба Польщі. Виявляється, громадяни України, маючи біометричний паспорт, в рамках безвізового режиму, у Польщі мають право легально просити у держави про дозвіл на роботу або про так званому "освядчении" – декларацію про намір працевлаштування іноземця.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Працювати буде нікому: експерт шокував зворотною стороною безвізу

Населення України скоротиться на 6,8% - до 39,5 млн осіб до 2030 року.

Про це повідомляє "Хвиля".

Більш того директор Інституту демографії і соціальних досліджень НАНУ Елла Лібанова розповіла, що частка працездатного населення зменшиться на ще більший відсоток, в тому числі через трудову міграцію і може скласти близько 24 млн українців в цілому.