Нещодавно на Тернопільщині з усіх ЗМІ говорили про те, що в області підвищився радіаційний фон. Про це стало відомо у неділю, 17 лютого.

Проте керівник Управління ДСНС у Тернопільській області Віктор Маслей заявив про те, що тернополянам не потрібно хвилюватися, адже інформація, що з'явилась і транслювалась в ефірах радіо та в інших ЗМІ неправдива. Про це він написав у себе на сторінці в Facebook.

Також інцидент прокоментувала представниця Тернопільської регіональної дирекції НСТУ Ірина Моргун, яка заявила про те, що "Українське радіо - Тернопіль" не трансювала в ефірі жодної інформації щодо підвищення радіаційного фону.

Степан Барга - голова ОДА - теж не залишився осторонь. Він заявив, зокрема, про те, що через втручання в програмне забезпечення системи міг статися збій, що і призвело до поширення неправдивої інформації.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми писали про те, що неподалік від Хмельницького нещодавно знайшли транспортний контейнер з радіоактивною речовиною. Небезпечну знахідку одразу передали на тимчасове зберігання до місцевої АЕС.

За даними Державної інспекції ядерного регулювання України, потужність еквівалентної дози контейнера з урану становила 16,8 мікрозівертів на годину на поверхні і 0,70 мікрозівертів на годину на відстані 1 метра.

Нагадаємо, що будь-які електронні пристрої випромінюють незначне випромінювання, що цілком нормально, однак якщо воно присутнє у великих кількостях, то це негативно позначається на здоров'я користувачів. Вчені компанії Statista днями опублікували дослідження, яке пролило світло на те, які смартфони мають високий рівень випромінювання радіації.

Як раніше повідомляв "Знай.ua": дослідники розробили нову методику, яка оцінює рівень радіаційного опромінення за 60 хвилин.

Також Знай.ua" писав про те, що інженери винайшли фільтри, які вставляються в ніс і захищають організм від забрудненого повітря. Кожен фільтр можна носити 12 годин, а також використовувати на вибір електростатичні фільтри для захоплення частинок повітря.