З початку березня 2019 року українці отримають більші пенсії. Влада обіцяє підняти виплати на 17-20% і, починаючи з цього року, пенсії будуть перераховуватися щорічно в автоматичному режимі.

Про це в ефірі одного з телеканалів розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Це одна з головних позицій реформи, яка була введена. Тепер, незважаючи ні на що, в березні місяці, щорічно 1 березня, буде проводитися осучаснення пенсійних виплат. Вперше за останні 5-7 років ми прийшли до такого процесу, коли можемо гарантувати осучаснення пенсій всім категоріям громадян", – зазначив віце-прем'єр.

пенсіонери

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще


За словами чиновника, ситуація кричуща її слід негайно виправляти, адже багато років поспіль українці взагалі не бачили перерахованих пенсій.

"Останнє осучаснення відбулося в жовтні 2017 року. Але треба згадати, що до цього моменту 7 років не було жодного перерахунку і осучаснення пенсій", – сказав він.

гроші


Представник уряду також додав, що хвилюватися через нестачу коштів у зв'язку з перерахунком не варто, в бюджеті цей момент враховано.

злидні

"Необхідний ресурс для підвищення пенсійних виплат є", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, Павло Розенко заявив, що перерахунок пенсій здійснюватиметься щороку і виплати зростатимуть. А через кілька років пенсіонери зможуть отримувати суму рівну середній зарплатні.

Як повідомляв портал Знай.ua, Рева пояснив, що буде з пенсіями українців, які мають великий трудовий стаж, але при тому мали низьку зарплату.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні змінили правила передачі майна у спадок. Який податок застосовується при даровизні найближчим родичам.

Дивіться: Пенсії в Україні. Що змінила пенсійна реформа