На окупованому Донбасі так звані "республіканські" телеканали показали ряд сюжетів про Донецького слідчого ізолятора, в якому утримуються неповнолітні.

Про це повідомляють підконтрольні окупантам ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що у відділенні перебувають саме засуджені віком до 18 років. За словами "заступника начальника СІЗО", підлітки перебувають в камерах по 3-4 людини, один раз в тиждень вони мають можливість сходити в лазню, прогулянки - кожен день протягом 1 години. У холі встановлено телевізор.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У СІЗО є клас для навчальних занять, кімната для спорту, в холі - телевізор.

Прогулянкова зона - невеликій площі, тут встановлено баскетбольне кільце.

На базі СІЗО є так званий сектор "виховної колонії". На відміну від основної частини тут неповнолітні живуть всі разом, як охарактеризували в сюжеті, - в "великому приміщенні". Кожному належить ліжко, табурет, тумбочка.

На території СІЗО неповнолітні також присутні в камерах матері і дитини. Тут засуджені жінки утримуються разом зі своїми дітьми віком до 3 років.

"У них підйом о 6 ранку. Вони роблять санітарно-гігієнічні норми для себе і для дитини. Також щодня у них прогулянка тривалістю до 2 годин. Вона здійснюється в прогулянкових двориках, де вони можуть зі своїми дітьми дихати свіжим повітрям", - розповідає так званий старший інспектор Анна Ткач.

Дитина знаходиться з матір'ю до 3-річного віку, після чого її передають до дитячого будинку.

Нагадаємо, вартість житла в окупованому Донецьку рекордно впала - в 3-4 рази, зрівнявшись з вартістю квартир в райцентрах та селищах міського типу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі опублікували фото "комунального пекла" окупованого Донбасу, на яких видно, що "господарники" Путіна не надто переймаються елементарним благоустроєм території.

Також Знай.ua писав про те, що українців переконали,що абсолютно не всі росіяни вболівають за Путіна, особливо, коли це стосується військової агресії на Донбасі.