У понеділок, 18 лютого в Україні істотно похолодає. Про це заявила синоптик Наталка Діденко на офіційній сторінці в Facebook.

За її словами, більше пощастить мешканцям півдня і заходу.

"Свіжим повітря очікується на північному сході України, навіть вдень близько нуля. Істотних опадів не очікується, хоча і фронт. Так, іноді що-то поляпает, і швидше вночі та вранці", - додає вона.

У Києві стане холодніше.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"В Києві понеділок також буде холодніше, вночі до -1, вдень близько 4 градусів", - уточнює Діденко.

Найтепліше буде у західних і південних областях. Там температурні позначки досягнутий +5...+8 градусів. А ось найхолодніше буде в північних і східних регіонах. У Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській і Запорізькій областях повітря прогріється до +2...+4 градусів.

У той же час Укргідрометцентр прогнозує, що 18 лютого в Україні збережеться сонячна і суха погода. Вітер північно-західного напряму теж буде незначним – 5-10 метрів за секунду.

У Києві в понеділок також буде сонячно і без опадів, стовпчики термометрів покажуть +4...+6 градусів.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії, у Києві 18 лютого найвища температура вдень була зафіксована на позначці 11,2 градусів тепла у 2002 році, найнижча вночі – на позначці 21,2 градусів морозу у 1985 році.

Раніше повідомлялося, що синоптики попереджають українців, що після приходу антициклону слід приготуватися до ще однієї хвилі прохолодної погоди, яка, займе досить багато часу.

Про це стало відомо завдяки прогнозом відомого українського кліматолога Василя Троцюка.

Відомо, що на даний момент середньодобова температура на заході України перевищує 0 градусів, там пішов дощ. Якщо така погода утримається протягом п'яти днів, це означатиме прихід метеорологічної весни.

Грійтеся сьогодні, бо завтра холодний атмосферний фронт принесе, хоч і невелике, проте похолодання. Темепература повітря...

Geplaatst door Наталка Діденко op Zondag 17 februari 2019

Нагадаємо, зима по-людськи розлучиться з українцями, але не відразу. На схід країни рухається арктичний антициклон.

Як повідомляв Знай. ua, флірт з весною скасовується: синоптики різко змінили прогноз. В Україні очікується зниження температури, але без опадів.

Знай. ua писав, що туман морози і сильний вітер шокують українців. Тепла погода зміниться заморозками.