Що робити, якщо дитини не було у школі менше 10 днів на через хворобу, а керівництво вимагає довідку від лікаря?

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник на сторінці в Facebook.

Як підкреслив Стадник, в разі, якщо учень був відсутній на заняттях, то пояснювальна записка від батьків у навчальних закладах прирівнюється до довідки лікаря. Так, за словами спеціаліста, письмова заява від батьків може свідчити про поважну причину пропусків занять учнем.

"Хочу нагадати всім, що Кабінет міністрів України ще в 2017 році прийняв Постанову за № 684, в якій поважною причиною відсутності дитини в школі є два документальних свідчення, які мають рівну юридичну силу і прописані через "або": або довідка від лікаря про хворобу дитини, або письмове пояснення батьків про причину відсутності дитини", − зазначив Олег Стадник.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він зауважив, що, коли дитина має пeрeлом, їй наклали гіпс і вона має рекомендації на подальший період від трaвмaтолога − це довідка від лікаря. Однак, якщо дитині потрібно було пропустити заняття через незначне нездужання, наприклад, застуда, нежить тощо, тут достатньо і записки від батьків/опікунів.

"Я вважаю, що одужуючу дитину вести на прийом до лікаря, сидіти в чергах на прийом серед хворих заради папірця звичайно можна, але якщо більше не має чим розважитись", − повідомив головний медик.

Нагадаємо, світу показали найстаршого аспіранта. 94-річний австралієць все життя вчиться. Після отримання наукового ступеня на досягнутому зупинятися не збирається.

Як повідомляв портал Знай.ua, батьки оцінили нову шкільну реформу в Україні та розповіли про переваги нової системи освіти. Що зроблено за півроку та як це позначилось на успішності школярів.

Також Знай.ua писав про те, що на Донбасі місцеві школярі стали зброєю.

Дивіться: Нова українська школа - нові стандарти