Відомий журналіст розповів про життя українців на окупованих Путіним територіях Донбасу.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Журналіст "Радіо Свобода", головний редактор "Реальної газети" луганчанин Андрій Діхтяренко кілька останніх років веде програму "Донбас. Реалії", тому знає життя жителів окупованих територій, так би мовити, зсередини.

Про це він розповів в інтерв’ю НАРОДНІЙ ПРАВДІ.

Журналіст назвав "ляльковода" ватажків "ДНР-ЛНР", а також розповів, хто контролює економіку окупованого Донбасу, про настрої в ОРДЛО і те, чого їх жителі чекають від виборів президента України.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Вибори в Україні
Вибори в Україні

"Промисловість регіону на окупованій території повністю поставили під контроль "Внешторгсервиса", великої фірми з південноосетинською реєстрацією. Керують нею як місцеві менеджери, так і прислані з Росії. Зокрема, в Донецьку головний офіс компанії очолює Володимир Пашков – це колишній губернатор Іркутської області, який пов’язаний зі структурами Сергія Чемезова, генерального директора корпорації "Ростех" (виробляє, в тому числі, військову техніку, – НП), члена бюро вищої ради партії "Єдина Росія", - стверджує Діхтяренко.

Донбас
Донбас

Журналіст додає, що на російській території перевезеннями та подальшою логістикою цих товарів займаються структури Сергія Курченка – колишнього олігарха Януковича. Минулого року фірма Курченка "Газ-Альянс" отримала контроль над кількома металургійними комбінатами в Росії. Росія постаралася максимально вибудувати виробничі ланцюжки на основі підприємств і ресурсів на підконтрольному їй Донбасі.

"Після вбивства Захарченка зникли перепони, які не давали поставити всі підприємства під контроль Курченка. В Захарченка були особисті бізнес-інтереси, в його оточення, в Ташкента (соратника покійного ватажка “ДНР”, екс-“міністра доходів і зборів “ДНР” Олександра Тимофєєва, – НП), зокрема, теж. Але це все пішло в сміттєвий кошик. Поставили Пушиліна, людину, яка мало що вирішує з точки зору бізнесу.

Денис Пушилін
Денис Пушилін

Росіяни виділяють на Донбас гроші, сумірні з фінансуванням якогось дотаційного регіону Росії.

Життя на непідконтрольній території спричиняє масу проблем у людей, насамперед у побутовому плані. Я б сказав, що рівень життя там опустився десь до 90-х років", - резюмує журналіст.

Нагадаємо, російські окупанти виділяють на внутрішню пропаганду мільярди, але гроші стрімко закінчуються, тому на Донбасі ввімкнули "режим економії".

Як повідомляв раніше Знай.ua, бойовики Путіна планують "порахувати" населення Донбасу.

Також Знай.ua писав про те, що мешканців окупованих бойовиками територій скаржаться, що тепер з них вимагають гроші за схеми нині ліквідованого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.