Незважаючи на те, що Верховна Рада в кінці 2017 року прийняла рішення відібрати статус вихідного дня у 2 травня, але додала ще один вихідний - на католицьке Різдво (25 грудня) нинішньої весни українці не залишаться без традиційних травневих канікул.

Великдень у 2019 ми відзначатимемо 28 квітня, після чого буде все ще традиційний вихідний 1 квітня.

Щоб не виганяти людей у вівторок, 30 квітня, на роботу, уряд пропонує роботодавцям перенести його. Таким чином українці можуть відпрацювати в суботу, 11 травня.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Таким чином, в кінці квітня - початку травня на українців чекають одразу 5 вихідних поспіль: з 27 квітня по 1 травня включно.

Все ж у квітні українці не будуть працювати 10 днів. І це аж ніяк не рекорд: завдяки вихідному 8 березня місяцем раніше вихідних 11.

Через відпрацювання, у травні буде лише 8 вихідних.

У цілому ж, нинішній рік виявився не надто багатим на перенесення робочих днів. Крім травневих змін через Великодня, українцям доведеться ще двічі вийти на роботу в суботу. 30-е та 31-е грудня уряд пропонує відпрацювати 21 і 28 грудня. Натомість люди отримають ще одну серію з п'яти вихідних поспіль.

Нагадаємо, українцям розповіли, коли дітям іти на весняні канікули та як на них вплине карантин.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали про переведення годинника. Цього року традиційно стрілки годинника переведемо на годину вперед в ніч на 31 березня. Ця подія співпаде з виборами президента.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли про традиції святкування масляної. Як правильно харчуватися та що не можна робити з 4 по 19 березня.

Дивіться: Масляна в Україні. Традиції свята