У Савранському відділенні поліції Одеської області на кір захворіла майже половина працівників. Тому керівництво вимушено ввело карантин.

Кількість хворих у цьому відділені поліції сягнула 15. Однак лише у 9 із них підтвердився діагноз "кір". Інфекція поширилася від одного зі співробітників, який зі свого боку заразився від батька у другій половині січня. Загалом у відділенні працює приблизно 40 осіб.

Незважаючи на те, що відділення закрите на карантин і прийом відвідувачів скасований, на виклики громадян здорові співробітники все ж виїжджають і поточні кримінальні виробництва розслідують, запевнили в обласному відділенні Національної поліції.

Захворюваність на кір в Одеській області за минулий тиждень знизилася на 13% за рахунок дітей, де зафіксували зниження на 42%, проте серед дорослих захворюваність зросла на 54,8%

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За даними лікувально-профілактичних закладів, з початку року на Одещині зареєстровано 590 хворих з підозрою на кір, у тому числі діти до 17 років – 352 (60%). Найуразливішими серед населення були вікові групи 5-9 років (20%) та дорослі (41,3%).

Спалах кору в Україні продовжує нарощувати невтішну статистику — за минулий тиждень захворюваність зросла ще на 3,9%, причому найбільше серед немовлят. У десяти областях перевищено середній рівень захворюваності, а найбільше – у Рівненській, Хмельницькій, Волинській та Тернопільській. Померло 30 осіб. Цього тижня перша смерть від була зафіксована також у столиці.

Нагадаємо, що українці у пастці смертельних інфекцій: як відрізнити кір від вітрянки, Коксакі, краснухи та розеоли.

Як повідомляв портал "Знай.ua", епідемія кору в Україні набирає обертів: дівчинка чекала допомоги у загальній черзі, швидка не приїхала.

Також "Знай.ua" писав про те, що стало відомом, скільки українців померли від кору.