Російська Федерація давно розгорнула свою агресію в акваторії неподалік України. Зупинити її необхідно як можна швидше, інакше Путін спочатку захопить Азовське море, а потім перейде і до Чорного.

Україна в даний час може дати відсіч Росії, оскільки володіє значно більш сильною і озброєною армією, ніж у 2014 році. Капітан першого рангу Військово-морських сил США Гаррі Табах вважає, що збройні сили повинні дати гідну відповідь країни-агресору, про що стало відомо з його інтерв'ю "Апострофу".

Військовий охарактеризував нинішню ситуацію таким чином: "Це як наступний хід у шахах: якщо ви не зіб'єте цього короля або королеву, не поставите їм шах і мат, то вони вам поставлять його ... Якщо ви дасте диктаторам волю, то вони не зупиняться, для них – це наркотик, вони хворі цим і будуть продовжувати".

Табах переконаний, що українська влада робила правильні кроки - не провокувала Росію на агресію і одночасно перебудовувала армію, яка тепер може дати реальний опір.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

З цієї причини українські кораблі повинні продовжувати проходити в Азовське море через Керченську протоку, однак на них варто посадити незалежних оглядачів, журналістів. Це покаже, чи спробують росіяни таранити цей катер, адже скандал в цьому випадку буде абсолютно іншим.

На закінчення військовий сказав: "Українські моряки і капітан цієї команди, яких взяли в заручники росіяни, вели себе дуже професійно, молодці, що не вступили в бій, бо потім би Росія сказала, що вони почали по них стріляти. Вони правильно зробили, що намагалися піти від цього".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в окупованому Криму температура на вихідних впала до дуже низької позначки, а також супроводжувалася рясними снігопадами. Комунальники в шоці – вони просто не встигають чистити вулиці.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відтепер в Європу по безвізу просто так не проїхати. Для отримання дозволу тепер потрібно буде заплатити невелику комісію і чекати перевірки, яка може і заборонити перетин кордону.

Також "Знай.uа" писав, що у випадку падіння облізлого Кримського моста портам у Бердянську та Маріуполі доведеться несолодко.