У селі Велике Колодно, Кам'янка-Бузького району, померла 15-річна Ольга Вашківська - дівчинка прокинулася вранці і попросила таблетку від головного болю, а вже через 20 хвилин її не стало.

Співробітниця відділу культури Надія Шостак каже: "Це така трагедія в селі, описати неможливо. Здорова, активна, весела та непосидюча дівчинка. Захід проходив, вона скрізь перша. Дуже добре співала, а артистка яка. Таку гарну косу мала, красуня, як з картинки. Хочемо молодіжну раду у селі створювати, думала її на голову пред'являти. Оля дуже розумна була, завжди мала свою думку, вміла її обґрунтувати. Як якась олімпіада - скрізь брала участь. Заступником президента школи була".

З ранку Оля прокинулася від сильного головного болю, після чого попросила у свого батька таблетку. В той момент, поки чоловік шукав ліки, дівчинка втратила свідомість, а прибулим медикам залишалося лише констатувати смерть.

Голова сільради Ярослав Деркач розповів: "Так швидко все було, ніхто не міг отямитися. Повірити в те, що від простого головного болю дитина може померти, важко. Розтин показав, що у дівчинки була аневризма головного мозку. Ця проблема ніяк не давала про себе знати. Дитину нічого не турбувало. Вона не хворіла. Звичайна поведінка в школі. Медики стверджують, що з такою бідою можна жити роками, а можна померти за кілька хвилин. Це важка втрата для всієї родини, села, друзів".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Відомо, що дівчинку поховають на місцевому кладовищі. Крім неї, в сім'ї двоє хлопчиків – всіх своїх дітей мати дуже любила, а батько дуже пишався. Голова назвав їх сім'ю зразковою.

Аневризми - це маленькі утворення в кровоносних судинах головного мозку, які наповнюються кров'ю і викликають тиск. Якщо їх вчасно не виявити, то вони можуть призвести до серйозних наслідків.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що один з мешканців Львова після розриву зі своєю дівчиною розіслав їх спільне відео для дорослих знайомим, що обернулося для нього кримінальною відповідальністю.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Криму хочуть заборонити міні-готелі та хостели, що сильно обурило місцевих мешканців, адже в цьому випадку туризм на півострові просто зникне.

Також "Знай.uа" писав, що українцям повідомили про те, що незабаром всі маршрутки з українських доріг зникнуть.

Померла читає вірш Лесі Українки: