Нещодавно Конституційний суд України ухвалив рішення, яке стосується кожного українця: визнав статтю 368-2 Кримінального кодексу України невідповідною Основному закону. Ця стаття передбачала покарання за незаконне збагачення.

Справа в тому, що положення статті передбачають, що підозрюваний має сам довести, що його багатство - чесно зароблене. А згідно із законодавством, тільки звинувачення має щось доводити.

У 2015 році в Україні з'явилась Кримінальна відповідальність за незаконне збагачення. Тоді Євросоюз висунув прийняття цієї статті однією з умов виконання Плану дій з візової лібералізації, а також це було обов'язком України перед МВФ.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше ми писали, що для того, щоб знизити ціну на газ в Україні, потрібно відмовитися від імпорту та повністю забезпечувати потреби населення країни за рахунок власного видобутку.

Про це під час міжнародного Українського енергетичного форуму повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Більшість учасників ринку не мали доступу до українських надр, вони були закриті. Фактично ми втратили можливість стати енергонезалежною державою, наша залежність від північного ворога тільки зростала", - додав Гройсман.

Також ми повідомляли, що сьогодні, 26 лютого, у Харкові винесли вирок у справі Зайцевої. Засідання відбулося у Київському районному суді. Справа стала резонансною, адже у ДТП, яке спричинила Зайцева восени 2017 року на вулиці Сумській у місті Харкові загинуло 5 осіб, 6-та людина померла у лікарні, і ще 6 - отримали травми різного ступеню тяжкості. Починають з'являтися перші фото із зали суду.

Нагадаємо, що українцям варто задуматися про безпеку своїх фінансів. З'явилася інформація, що на Україну обрушилася ціла хвиля фінансового шахрайства. Шахраї виманюють капітал за допомогою переказу коштів на карткові рахунки "липових" фірм.

Як повідомляв "Знай.ua", для шанувальників музики та фанатів Євробачення з'явилися дуже цікаві новини. Після того, як стало відомо, що MARUV не буде брати участь в конкурсі "Євробачення-2019", з'явилася інформація, що представника від України оберуть серед фіналістів Нацвідбору.

Також "Знай.ua" писав, що у Харкові водій маршрутки побив пенсіонера, не давши йому зробити поїздку на автобусі.