Екологи попереджають про катастрофу, яка нависла над водною перлиною України - річкою Дніпро.

Якщо нічого не робити, то вже через 20 років степ підійде до Києва, а через 50 - Дніпро зміліє вдвічі. Це загрожує катастрофічним браком води у столиці.

Такий прогноз озвучив голова ГО "Чистий Дніпро" Дмитро Надєєв, повідомляють ЗМІ.

За його словами, обміління Дніпра спровокує дефіцит води в південних регіонах, а на Херсонщині буде жорстка посуха.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Надєєв пояснив, що температура повітря в Києві перевищує норми на 2 ° С, і якщо такі темпи збережуться, то в найближчі 10 років вона зросте ще на 5°С, що позначається на водних ресурсах.

Варто додати, що два роки тому екологи уже попереджали про те, що Дніпро може зникнути через вирубку лісів.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму планує осушити русла найбільших річок півострова.

Таким чином терористи збираються вирішити проблему з дефіцитом прісної води.

Воду річок збираються перенаправити по трубах в степ. Про таке "геніальне" рішення окупантів повідомило видання РИА Новости Крым. Що при цьому відбудеться з родючими долинами Бельбека, Качи і Салгира, окупанти не пояснили.

Це природне явище призводить до масової загибелі дерев. Вони висихають, потім їх ламають на дрова, але деревина пахне інакше, ніж раніше. Складається враження, ніби вона повністю просочилася сольовим розчином.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Криму забили на сполох через нові проблеми з довкіллям, які загрожують анексованому півострову серйозною екологічною катастрофою.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що на окупованому Росією півострові почав засолятися грунт.

Екологічне лихо помітили в Радянському районі півострова в селі Дмитрівка. Місцеві жителі нарікають на те, що Сиваш став набагато солонішим.

Також Знай.ua писав про те, що у Дніпрі на Січеславській Набережній сталася справжня екологічна катастрофа.