В Україні з'явився новий вид шахрайства - винахідливі аферисти вже встигли заробити тисячі гривень елементарними знаннями людської психології.

Про це розповіли в Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг.

У Нацкомісії розкрили шахрайську схему: спочатку українцям приходить на мобільний або на комп'ютер повідомлення, що вони виграли квартиру в Києві. Після цього аферисти пропонують перерахувати гроші на рахунок фейкової компанії для оформлення свідоцтва на право власності. Як уточнили в відомстві, іноді людям можуть надсилати повідомлення про виграш і інших цінних призів, за "оформлення" яких також потрібно сплатити.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У відомстві попередили, що на сайтах нібито фінансових компаній розміщені фейкові свідоцтва установ з підписом члена комісії Олександра Зальотова. Список підставних компаній: "Пей-Експрес Україна", "Мені-Пей Україна", "Фон-Бокс Україна", "Мир Мані", "Сіті Люкс Україна", "Велком-Пеймент", "Капітал Оне Україна", "Пей -Дірект", "Біг-Пеймент".

Як заявили в Нацкомфінпослуг, станом на 21 лютого 2019 року жодного одна компанія з цього переліку не зареєстровано в Державному реєстрі фінансових установ, не носить статус фінустанови і не має ліцензії на надання фінансових послуг.

Нагадаємо, українцям варто задуматися про безпеку своїх фінансів. З'явилася інформація, що на Україну обрушилася ціла хвиля фінансового шахрайства.

Шахраї виманюють капітал за допомогою переказу коштів на карткові рахунки "липових" фірм.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на прес-службу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у великих вкладників складних банків дуже незначні можливості для отримання виплат більше ніж 200 тисяч гривень.

ФГВФО повідомив, що дійсна ціна банків з проблемами в 5,5 менше, ніж балансова. В результаті на папері це виглядає так: 93,9 мільярда грн. всупереч 538,3 мільярдам грн.

Також Знай.ua писав про те, що аферисти пропонують легкий заробіток без реєстрації та СМС.