Для українських військових з'явилася досить цікава інформація. Відомо, що український президент Петро Порошенко заявив, що має намір підняти матеріальне забезпечення військовослужбовців. Щоправда, лише для тих, хто перебуває на передовій.

Про це президент України заявив під час перебування на опорному пункті десантників у районі проведення операції ООС, повідомляє прес-служба глави держави.

ЗСУ
ЗСУ

"Я прийняв рішення і доручаю міністру підвищити рівень грошового забезпечення тих бійців, які знаходяться на передовій. Починаючи з першого квітня, я наказую, щоб грошове забезпечення - доплату на першій лінії підняти на 2000 грн. Мінімальна доплата повинна становити 12000 грн для кожного військовослужбовця", - розповів Петро Порошенко.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також президент зазначив, що на тисячу повинні підвищити доплати на другій лінії, її рівень повинен бути доведено до 5500 гривень. Він також заявив, що українським морякам, які захищають Азовське узбережжя, під час виходу в море на бойові операції потрібно забезпечити таку ж доплату, як бійцям на першій лінії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України не перераховуватиме розміри пенсій для військових пенсіонерів в березні і квітні 2019 року. Таким чином, понад 1,2 мільйона українських громадян залишаться без підвищення своїх пенсійних виплат. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ході "Години запитань до уряду" у Верховній Раді.

За його словами, індексація пенсій проводиться згідно реформи від 2017 року. Вона передбачає автоматичні підвищення пенсій при зростанні рівня інфляції в країні і середніх зарплат її громадян.

Нагадаємо, перерахунок пенсій в Україні: підвищення торкнеться не всіх, хто в списку щасливчиків.

Як повідомляв Знай.uа кому не підвищать пенсію з 1 березня: одкровення експертів.

Знай.uа писав, студент "Могилянки" купив диплом за 350 доларів: зізнався прямо при врученні.

Дивіться відео по темі: