Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова розповіла, що архиєпископа ПЦУ Климента затримали в Криму.

Причиною стало те, що він хотів відвідати в російському СІЗО українця Павла Гриба.

Чиновник написала в Facebook, що вона зуміла поспілкуватися зі священиком.

"Вважаю, що причиною для затримання Климента є його запланована поїздка в СІЗО міста Ростов-на-Дону для відвідування українського політв’в'язня Павла Гриба, на що ростовським судом попередньо було надано дозвіл. РФ боїться, що всьому світу стане відома правда щодо стану здоров’я Павла. Їм є що приховувати", – пише вона.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Людмила Денісова
Людмила Денісова

"За словами Климента, зараз він знаходиться в одному з райвідділів поліції Сімферополя. Приблизно годину тому його вивели з автобуса, пояснивши, що в його сумках є речі, нібито вкрадені ним з церкви. Климент запевнив мене, що в поліцію лише через півгодини після затримання дізналися, ким він є, а саму справу сфабрикували майже відразу", – додає Денисова.

За повідомленням прес-служби ПЦУ, затриманий російськими силовиками в анексированому Криму архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України (ПЦУ) Климент знаходиться в Центральному управлінні МВС Росії в Сімферополі разом з адвокатом.

Архієпископ Климент був затриманий 3 березня на Центральному автовокзалі в Сімферополі.

Прес-служба ПЦУ стверджує, що Климент, який є главою Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини і особам, позбавленим волі, хотів відвідати судовий розгляд справи заарештованого в Росії громадянина України Павла Гриба в Ростові-на-Дону.

Павло Гриб
Павло Гриб

Російські силовики не прокоментували затримання і його причини.

Нагадаємо, "Витягли з автобуса і звинуватили в крадіжці": подробиці затримання архієпископа Климента

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Забрати Томос: Константинополь жорстко звернувся до РПЦ

Також Знай.ua" писав про те, що Бійцівський клуб по-православному: ряси не зупинили зухвалих попів, морди били прямо перед парафіянами