Екс-терористка незаконних збройних формувань "ДНР" Світлана Дрюк перейшла на сторону України. Тепер окупанти діляться в соцмережах припущеннями з приводу можливої співпраці окупантки з українською армією ще з 2015 року. Зокрема, користувачі Twitter пригадують, що тоді під час боїв в районі Дебальцеве підрозділ, в якому служила Дрюк, не раз відкривав вогонь по позиціях "своїх", передає "Диалог.UA".

Тоді це списувалося на випадковість і метушню. Однак зараз, коли Світлана Дрюк з позивним "Вітерець" перейшла на українську сторону, припускають, що вона могла свідомо перекручувати інформацію про своїх колег, аби ті через плутанину вбивали інших бойовиків.

Разом з тим, у соцмережах члени НВФ звинуватили керівництво формувань в тому, що воно протягом дуже тривалого часу не помічало того, що далеко не рядову посаду займав "український агент".

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Бойовики переконані, що знищення восьми танків "11-го полку" - робота саме Світлани Дрюк, яка заклала в танки радіокеровані міни. І офіційну версію про детонування їх через оборілу електропроводку боєприпасів бойовики вважають жалюгідною "відмазкою", покликаною прикрити неймовірну помилку командування.

Перехід Дрюк на бік України – найбільш тривожна тема в середовищі окупантів. Все тому, що її називали "народним героєм Новоросії", і зробили прообразом головної героїні пропагандистського фільму у "ДНР/ЛНР" "Ополченочка".

Бойовики навіть вирішили зробити "вкидання" в маси, що нібито Дрюк не зрадник "ДНР, а "жертва викрадення" спецслужбами України. Останнім часом Дрюк таємно співпрацювала з українськими спецслужбами. Вона повідомила своєму екс-командуванню, що їде у Росію на лікування. Але весь цей час вона проводила на території України.

Нагадаємо, російська "Ополченочка" здалася Україні і свідчитиме у Гаазі: втекла із пекла.

Також портал Знай. ua писав, що небо над Донецьком розірвали потужні вибухи, люди перелякані: добряче гахнули.