Рада Європи проаналізувала ставлення росіян до українців. Експерти виявили значні прояви гомофобії, расизму і нетерпимості не тільки до жителів України.

Про це йдеться в доповіді Європейської комісії проти расизму та нетерпимості, заснованої Радою Європи.

"З 2014 року, в результаті незаконної анексії Російською Федерацією Республіки Крим та міста Севастополя і російського військового втручання, що призвело до збройного конфлікту на сході України, значно зросла нетерпимість до українців. В основному це має політичну спрямованість, зображуючи українців ворогами Росії", - йдеться в доповіді.

У документі вказується, що російські державні чиновники і політики допускають значну кількість расистських висловлювань, особливо під час виборчих кампаній. Основні їх мішені - мігранти з Кавказу і Центральної Азії, мусульмани і українці.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"У дискурсі громадських діячів, політиків і релігійних лідерів регулярно фігурують гомофобні, трансфобні і ненависницькі висловлювання. Нетерпима публічна риторика все так же залишається безкарною", - зазначає комісія.

Водночас ЄКРН повідомляє, що, незважаючи на антиукраїнську риторику останніх років, напади на українців є рідкістю "тому, можливо, що їх важче ідентифікувати".Автори доповіді вказали, що в документі відображена ситуація на 22 червня 2018 року.

Європейська комісія проти расизму та нетерпимості, створена Радою Європи, є незалежним органом з прав людини. У її складі ― незалежні, неупереджені експерти, що відбираються на основі морального авторитету і доведеного досвіду роботи з протидії расизму, ксенофобії, антисемітизму та нетерпимості. ЄКРН веде моніторинг, аналізуючи ситуацію з расизмом та нетерпимістю в кожній з держав Ради Європи і розробляючи пропозиції та рекомендації для вирішення виявлених проблем.

Нагадаємо, що Росія почала стрімко нарощувати сили в Чорному морі: Путін поставив три завдання.

Як повідомляв портал "Знай.uа", екс-адвокат президента США дав шокуючі свідчення в суді: договори з Росією, расизм і брехня.

Раніше "Знай.uа" писав, що Російська Федерація планує провести сухопутний коридор на анексований Крим в її плани входять окупація Миколаївської та Херсонської областей.