Історія мічмана з Криму, який не зрадив Україну, зворушила українців до сліз.

Кримчанин Євген Тименко в 2014 році служив на морському тральщику "Чернігів". Майже весь екіпаж судна на чолі з капітаном зрадили Батьківщину і підняли над кораблем Андріївський прапор, але Євген і двоє його соратників відмовилися зрадити батьківщину. Тименко забрав з тральщика прапор Військово-морських сил України, свою собаку і покинув судно.

Зараз мічман служить на морському буксирі "Корець". У вересні 2018 корабель зміг пройти через Керченську протоку разом з пошуково-рятувальним судном "Донбас". Тепер вони стануть основою українського флоту в Азовському морі.

Тименко свято вірить, що одного разу повернеться на півострів і знову підніме прапор над тральщиком "Чернігів", незаконно захопленому окупантами.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Історія мічмана з Криму, який не зрадив Україну

Кримчанин Tumenko Evgen у 2014 році служив на морському тральщику “Чернігів”. Майже весь екіпаж судна на чолі з капітаном зрадили Батьківщину і піднялі над кораблем Андрїївській стяг. Євген і ще двоє його побратимів відмовились служити Російській Федерації. Туменко забрав з тральщика прапор Військово-морських сил України, свого собаку і покинув зрадників. Зараз мічман служить на морському буксирі “Корець”. У вересні 2018 р. корабель зміг пройти через Керченську протоку разом із пошуково-рятувальним судном “Донбас”. Тепер вони мають стати основою українського флоту в Азовському морі. Євген вірить, що він неодмінно повернеться на півострів і знову підніме український прапор над тральщиком “Чернігів”, який захопили окупанти. А ми віримо, що долучитися до звільнення України від загарбників може кожен. Ось тут: http://clc.am/c_VdSw Автор: Oleksandr Makhov Фонд “Повернись живим”

Geplaatst door Повернись живим op Maandag 25 februari 2019

У коментарях під постом також з'явився один із соратників Євгена, який залишив зворушливе послання: "Жека друже ми ще повернемося".

Раніше повідомлялося, що Росія нарощує потужність свого флоту навколо Криму. Країна-агресор прагне контролювати і впливати на країни Чорноморського регіону.

Про це заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко під час міжнародної конференції в Одесі під назвою "Одеські дебати: об'єднання України, Чорноморського регіону та трансатлантичних партнерів".

За словами Воронченка, РФ протягом 250 років прагне домінувати в Чорноморському регіоні. Втім, після захоплення в полон українських моряків, у Москві переслідують три основні цілі.

"Перша – легалізація територіального моря навколо Криму. Друга – домінування і створення максимально потужного формування на території Автономної республіки Крим. Третє – вплив на країни Чорноморського регіону і спроби втручання в їхні внутрішні справи", – повідомив адмірал.

Нагадаємо, у мережі сміються з грізного глави луганських терористів і його недобізнесу.

Раніше Знай.ua повідомляв, українські воїни пішли в атаку на загарбників.

Такоє Знай.uа писав, українські воїни стерли з лиця землі лігво терористів.