Наступного тижня в Україні очікується кардинальна зміна погоди - після теплих і сухих вихідних підуть дощі, і настане похолодання.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Зокрема, відзначається, що 11-12 березня практично у всіх східних областях Украхни буде помірний дощ. Більше того вночі в західних і північних областях подекуди з мокрим снігом.

Також варто додати, що температура повітря вночі 0 ... + 6 градусів, удень +6 ... + 12 градусів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що народний синоптик Леонід Горбань відомий серед українців своїми цікавими і точними прогнозами погоди, які не раз рятували настрій жителям нашої країни. Він постійно інформує про зміни ситуації за вікном, не даючи промокнути і порушитись планам на день.

Цього разу народний синоптик висловився про синоптичну ситуацію в цілому і не побачив в ній загальної тенденції до більшого потепління. Згідно з його прогнозами, наступні роки будуть супроводжуватися "хорошими зимами". Варто відзначити, що на думку Горбаня, і цієї зими в Україні повинні були бути присутніми сильні морози, однак цього не сталося в результаті декількох факторів.

З цього приводу Горбань розповів: "До речі, згадайте, коли температури в Америці опустилися до -40 градусів. Розрахунок показував, що ця хвиля сильного холоду повинна була накрити всіх, але знизу увірвалося атлантичне тепле повітря, яке відхилило цей мороз у бік США від Європи і від нас, і слава Богу. Нам тут пощастило! Я прораховую рух цих потоків, але не можу передбачити урагани, адже не можна осягнути неосяжне, а земна куля, знаєте, немаленька".

В результаті синоптик уклав, що аномальні морози протягом наступних кількох років в Україні вірогідні, однак гарантувати цього ніхто не може.

Крім того варто відзначити, що у середу очікується похолодання перед істотним потеплінням, яке прогнозується в Україні 7-8 березня.

"Температура повітря протягом завтрашнього дня знизиться на півночі України до + 1 + 6 градусів. На півдні буде тепло, + 7 + 13 градусів. У більшості областей України + 4 + 9 градусів, на Закарпатті до + 9 + 12 градусів", - пише Діденко в Facebook.

За її прогнозом, дощі очікуються в західних областях, волога погода накриє північ країни, там також можливий мокрий сніг.

Діденко попередила, що вже 7 березня в Україні очікується вітряна погода.

Нагадаємо, що потрібно обов'язково зробити 7 березня.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям порадили роздягнутися на вихідних.

Такод "Знай.ua" писав, що Україну накриє хвиля весняної благодаті.

Метеозалежність: які сюрпризи готує погода на свято жінок