Нещодавно Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію нашої країни австрійському журналісту Крістіану Вершютцу. Тепер же у СБУ пояснили причини вчинку: "Підставою для такого рішення стала необхідність забезпечення безпеки журналіста".

Крім того, у відомстві нагадали, що сам Вершютц "зазначав у своєму інтерв'ю про загрози його життю в Україні". З цього приводу в СБУ зазначили: "Щоб уникнути можливих провокацій під час перебування австрійського журналіста в нашій країні, СБУ, відповідно до законодавства, прийняла рішення про заборону йому на в'їзд".

Крістіан Вершютц

Варто нагадати, що до цього народний депутат Ольга Червакова розповіла, що заборона пов'язана з тим, що Вершютц протягом останніх 4 років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території країни-агресора. Цим він порушив порядок перетину українського кордону.

На своїй сторінці у соцмережі журналіст пише, що не бачив рішення про заборону, не порушував українських законів, а також переконаний, що його не пускають в країну через критику української влади. Міністр закордонних справ Австрії планує обговорити цей випадок 18 березня в Брюсселі і засудив дії Києва, а також має намір викликати для розмови українського посла у Відні. В Австрійській спілці журналістів підкреслили, що цим вчинком Україна демонструє неготовність до членства в Європейському союзі.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крістіан Вершютц

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що СБУ був затриманий чиновник, який під прикриттям посади "помічник у сфері освіти Нижегородської області" курирував ідеологічні проекти російських спецслужб, диверсійну роботу з боку терористичного керівництва окупованих територій Донбасу, збір інформації про молодіжні течії.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Людмила Денисова, уповноважена з прав людини, опинилася в центрі великого корупційного скандалу - Національне антикорупційне бюро України завело в її відношенні відразу три справи, які об'єднали в одне кримінальне провадження.

Також "Знай.uа" писав, що в СБУ заявили, що керівництво МВС свідомо розкрило форми і методи роботи відомства у своїх повідомленнях про нібито знайдене біля офісу Зеленського прослуховування.