В Україні лютує стихія. Шалений вітер завалює дерева та стовпи. Такі інциденти трапляються по всій території країні. Так, громадський діяч та блогер Андрій Смолій показав масштаби ситуації та закликав українців бути обачними.

Відповідний допис він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Андрій Смолін застерігає українців не ходити під тим, щоб може обірвати вітер, зокрема, під бордами та неподалік дахів будинків.

"Київ. Вітер шалений. Не виїжджайте нікуди. Не ходіть під бордами та будинками. Щойно при мені на заправці впало два стовпи. Просто склалися як сірники. Якби проходили люди чи проїжджав автомобіль, то могли б бути жертви. Борди також розсипаються, як сірники...", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Громадський діяч також заявив, що через непогоду можливі травми та навіть смерть. Зокрема, він навів приклад, що трапився на Житомирщині. Там на матір з донькою звалилася частину даху, яка відірвалася через вітер.

"У Києві на вулиці Лисенка зірвало дах з будинку та пошкодило автомобілі", — додав Смолін.

У зв'язку з сильними вітрами на всій території України навіть оголосили штормове попередження. Зокрема, рятувальники розповіли, що за даними синоптиків сильні пориви вітру будуть у західних областях України. Подекуди вони сягатимуть понад 25 метрів за секунду.

Варто відзначити, що вітер буде настільки потужним, що синоптики прогнозують небезпечну ситуацію в місті Львів. Якщо бути точніше, можуть падати дерева.

Нагадаємо, що оскаженіла стихія "роздягла" десятки будинків у Києві: відео вітряного Апокаліпсису.

Як повідомляв "Знай.ua", наступного тижня в Україні очікується кардинальна зміна погоди - після теплих і сухих вихідних підуть дощі, і настане похолодання.

Також "Знай.ua" писав, що круті пожежники показали епічний поєдинок двох стихій: як вогонь і вода зійшлися в брутальній сутичці.