На євробляхи та їх власників чекають нові сюрпризи. Депутати не залишать у спокої щонайменше чверть мільйона машин.

Про це повідомляють "Акценти".

Що трапиться є нерозмитненими авто на єврономерах, розповіла глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Як відомо, 22 лютого закінчився термін, коли дозволялося розмитнити авто на європейських номерах за пільговою ставкою – 50% від вартості акцизу. У власників євроблях є більше двох місців, щоб легалізувати в Україні такі транспортні засоби.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

А вже після 24 травня власники авто, які не перейшли на українську реєстрацію, будуть зобов'язані сплачувати штрафи. За офіційними даними, розмитнення не пройшли ще 263 тисяч машин.

Южаніна також зазначила, що є три варіанти розвитку подій. Перший – розмитнення за повною ціною. Другий – використання транспортного засобу для провокацій. І останній – здача на металобрухт.

Також вона заявила, що є категорія людей, яка не здатна оплатити розмитнення, однак вона не знає, як їм можна допомогти, адже правила одні для всіх.

"Мені здається, що 10% цих громадян — люди, які знаходяться в складному фінансовому становищі і не змогли знайти кошти для розмитнення. Я зустрічалася з такими людьми. Це люди, у яких багато дітей, яким продали автомобіль за €300, які за всіма технічними характеристиками автомобілем не варто називати. Для них оплата €1000 або €1500 для оформлення цього автомобіля для проходження митних формальностей була не під силу. Я у всіх таких громадян прошу вибачення і не знаю, як їм допомогти", заявила глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Південця.

Більш того, додаткових пільг закон не передбачає, щоб в законодавстві не з'явилося лазівки для "обходу" правил. Також варіант розвитку подій, в якому депутати можуть внести правки в закон, також у Верховній Раді не допускають.

Скільки заплатять українці згідно нових штрафів

За користуванням транспортного засобу, який порушує митне законодавство передбачено штраф у сумі 8500 гривень. Але це зовсім не означає, що сплативши штраф ви можете спокійно і надалі з цією квитанцією їздити на нерозмитненому авто по українських дорогах.

Якщо власника спіймають вдруге, йому вже доведеться сплатити в держбюджет подвійну суму, тобто 17 тися гривень.

Якщо розмитнення проведено на добу пізніше, або ж не проведено взагалі - оштрафують ще на 170 гривень;

Після штрафу пройшло ще 10 діб - санкція передбачає ще 340 гривень;

від 10 до 20 діб - 8500 гривень;

А від 20 до 30 діб - 85 тисяч гривень;

Якщо українці їздитимуть на машинах, які порушують митне законодавсто та не розмитнені в період понад 30 діб, в такому випадку заплатити доведеться 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, пасажирам "Укрзалізниці" нагадали про права - їх багато та мало про які здогадувались українці.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям назвали розцінки по першій платній дорозі. Водіям доведеться викласти більше, ніж у Європі. Однак, якою буде якість цих шляхів в Україні, залишається лише гадати.

Також Знай.ua писав про те, що у Полтаві розлючені жителі вказали нахабному герою паркування, де його місце. Українці навчились з гумором боротися з автохамами.

Дивіться: Як українці розмитнювали машини взмку. Ажіотаж на митницях та обурення водіїв. Хто скільки заплатив