Протягом року в Україні буде запущено державний онлайн-реєстр вакансій. Разом з цим запрацює інститут кар’єрного радника.

Про це повідомляє "Новое время".

Уряд пропонує заохочувати роботодавців, які створюють нові робочі місця не тільки для вузькопрофільних фахівців. Реєстр вакансій буде постійно поповнюватися в режимі реального часу, а сама інформація про вакансію буде доповнена електронним підписом роботодавця.

"Роботодавці постійно працюють зі службою зайнятості пліч-о-пліч, і, я думаю, вони швидко спрацюються. Тим більше, що роботодавці самі теж хотіли б, щоб кваліфіковані кадри швидше до них приходили. За електронного підпису для тих, хто шукає роботу, це буде для людини більш-менш навантаження. Зайти на сайт і подивитися де, в якому регіоні, яка робота – це одне, а створювати електронний підпис – не всякий буде цим займатися", – зазначив колишній очільник Державної служби зайнятості.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

пошуки роботи

Потрібно зауважити, що державний реєстр, ймовірно, не буде враховувати пропозиції сірого та чорного ринку.

Деякі українці вже спробували скористатися новою системою і одразу ж помітили безліч недоліків, про що написали у коментарях під новиною в Facebook.

зарплата

"Основна проблема в тому, що зараз в службі 3/4 вакансій - з мінімальною оплатою труда. Принаймні в регіонах. Цікаві вакансії работодавець може закривати або внутрішнім пошуком, або взагалі без центру зайнятості. І зазвичай так і робить. В чому сенс електронного кабінету, якщо там окрім розрахунку виплати корисного функціоналу іншого й нема? Сходила одна сьогодні на свою голову", - пишуть українці.

Нагадаємо, у Польщі повідомили про нові правила оформлення на роботу заробітчан з інших держав.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, скільки отримають пенсіонери, після індексації виплат. Знадобиться додаткова робота.

Також Знай.ua писав про те, що в Європі відкрили вакансію мрії.

Дивіться: Все про роботу у Німеччині та в чому небезпека нелегальних заробітків