У середу, 13 березня, стало відомо про те, що ПАТ "Укрзалізниця" вирішила змінити підхід до тарифоутворення у пасажирському секторі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії, передає Хвиля.

Так, зараз УЗ працює над удосконаленням системи зміни тарифів на пасажирські перевезення. У компанії вважають, що це дозволить відновити баланс між економічною доцільністю та доступністю для клієнтів.

"Питання — як це зробити у відповідності з економічними реаліями, як не зачепити незахищені верстви населення і яким чином врівноважити якість і вартість перевезень", — сказав голова правління УЗ Євген Кравцов.

Тому УЗ планує розділити пасажирські потяги на класи за рівнем комфорту та послуг, з різним підходом до встановлення тарифів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це потрібно для того, щоб "Укрзалізниця" змогла встановлювати економічно обґрунтовані ціни на проїзд у потягах з високим рівнем комфорту "Укрзалізниці", — пояснив Кравцов.

Також він уточнив, що будуть впроваджені три потяги класу "комфорт", "стандарт" і "економ", які будуть розділені за рівнем сервісу і відповідної вартості. Наприклад, для перевезень класу "комфорт" тариф буде встановлено на рівні економічно мотивованому.

"Ми на фінальній стадії введення класів. Сподіваємося, протягом декількох тижнів або навіть днів це питання буде вирішено", — зазначив Євген Кравцов.

Нагадаємо, що приблизно через п'ять-сім років парк пасажирських вагонів УЗ може виявитися зношеним практично на 100%. Такий висновок можна зробити, проаналізувавши дані про покупки, ремонт, і виведення з експлуатації рухомого складу за останні роки.

Як повідомляв портал Знай.uа, сервісом українського залізничного оператора "Укрзалізниця" щодня незадоволені все більше українців. Питання до керівництва залізної дороги сиплються одне за одним.

Також портал Знай.uа писав, що "Укрзалізниця" укладає договір на продаж електронних квитків за напрямком "Київ - аеропорт "Бориспіль" з компанією, яка має інтереси в Росії і окупованому Криму.