Всесвітній день сну

Цей день провели в перший раз в 2008 році. А ініціатором став Міжнародний комітет для сну. День щороку проводять перед весняним рівноденням в п'ятницю. У заходів у цей день кожен рік є певна тема. Сьогодні в честь дня влаштовують конференції і симпозіуми, щоб розповісти людям, як важливий сон, які є у нього проблеми і як впливають розлади через його порушення на людину. Для того, щоб надовго зберегти фізичне і психічне здоров'я потрібно крім того, що дотримуватися правильного харчування, ще і правильно спати, виділяти на нього досить, але не занадто багато, часу.

Всесвітній день захисту прав споживачів

Цей день приурочений до річниці виступу Дж. Кеннеді у 1962 році в Конгресі, а вперше день відзначили в 1983 році і закріпили його як Всесвітнє свято. З цього часу його проводять щороку. Заходи щоразу присвячуються одній темі. Її визначає Всесвітня організація союзів споживачів.

Міжнародний день захисту більків

День білька відзначають багато країн світу, а ініціатором дня став Міжнародний Фонд Захисту Тварин. Більок – це дитинча гренландського тюленя. За ними полюють багато десятиліть, в основному через хутро. Цьому дню присвячено безліч заходів у різних країнах, пікети і демонстрації проти вбивства цих тварин.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Православні свята:

  • Святкування ікони Божої Матері, іменованої "Державна".
  • День пам'яті свщенномученика Феодота, єпископа Киринейского.
  • Святого Арсенія, єпископа Тверського.
  • Триває Великий піст.

Федот Ветронос

В цей день відзначається пам'ять священномученика Феодота, єпископа Киринейского, який жив у 4 столітті. На Русі його прозвали Ветроносом, тому що в цей період був сильний вітер. Ще було повір'я, що на Федота підземні джерела закипають, а потім виливаються на землю. Тому і приходить велика відлига. Якщо потепління не було, а навпаки були сильні морози, тоді говорили: «Федот – та не той».

Іменини в цей день

Арсеній, Йосип, Микола, Федот

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 15 березня