За місяць в Україні подешевшав ряд соціальних продуктів харчування.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що у лютому куряча тушка впала у ціні на цілих 50 копійок до 58,1 грн/кг, свинина в середньому подешевшала на 97 коп. до 104,36 грн/кг, яйця на 87 коп. - до 23,9 грн за десяток. Крім того відзначається, що яловичина також стала більш доступнішою. Так, кілограм м'яса подешевшав на 70 коп. до 128,36 грн.

Також варто відзначити, що у лютому впали ціни і на яблука, що зараз становить 9,43 грн/кг, олію соняшникову до 35,07 грн / кг.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко відзначив, що за другий місяць року в порівнянні з січнем подорожчало дві третини продуктів - це 22 найменування із соціального кошика.

За словами фахівця, в лютому 2019 зросли в ціні всі види хліба, молочної продукції, борщового набору (за винятком моркви), макаронів, борошна, гречки, ячної і манної крупи, пшона, цукру, сала, ковбаси та риби.

Однак на деякі продукти харчування ціни пішли на спад: стали дешевшими рис, яловичина, свинина, філе і тушка курки, яйця, яблука і морква. Не змінною залишилась ціна на соняшникову олію.

Отже, які з продуктів найбільше подорожчали на початок весни:

1. Капуста – на 15,6%, яка коштує 13,3грн за кілограм
2. Цибуля – на 9,2%, і має середній цінник 20,2грн
3. Картопля – на 8,6%, і середня вартість складає 10,1грн
4. Пшоно – на 5,6%, і середньою ціною по країні 26,5грн

За словами Дорошенка, більш точну картину, яка відбувалась у лютому можна буде побачити в статистиці березня.
Інфляція на даними Держстату в лютому 2019 року становила 0,5%. За власними даними Асоціація постачальників торговельних мереж зростання вартості продуктів за минулий місяць відбулось лише на 0,1%.

Нагадаємо, українці масово обходять закон - вижити нереально, Польща відпочиває.

Як повідомляв "Знай.ua", Епіфаній нагадав українцям, для чого потрібен Великий піст.

Також "Знай.ua" писав, що як правильно зберігати різні продукти в морозильнику.

Купуємо голоси. Дорого - Чи не Добрий Вечір