Підприємець Борис Герман, засуджений за замах на відомого журналіста Аркадія Бабченко, просить його звільнити. Про це говориться в матеріалах судової справи. Пише "Українська правда".

Адвокати Германа подали клопотання про його звільнення з колонії через важку хворобу. Ірпінський суд почав розглядати прохання "вбивці" Бабченко у січні 2019 року.

Суд призначив лікарський огляд Германа. До того ж, начальник колонії повинен надати, крім особистої справи, характеристику поведінки "організатора вбивства" під час його ув'язнення.

Аркадій Бабченко
Аркадій Бабченко

Згідно з даними судового реєстру, Герман відбуває покарання у Бучанській виправній колонії (№85). Він сам брав участь у судовому засіданні по відеоконференції.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Захисниця Германа, Діана Назаренко, відмовилася коментувати його хворобу.

Раніше повідомлялося, що Шевченківський районний суд Києва у середу, 19 грудня, звільнив з-під варти 40-річного Тараса Стельмашенко. Він є одним з головних підозрюваних у справі про замах на журналіста Аркадія Бабченка.

Як передає кореспондент, головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенко звинувачення у підготовці теракту. При цьому він визнав свою провину за незаконне зберігання зброї. Суд призначив йому п'ять років позбавлення волі з випробувальним термінів три роки.

СБУ затримала Стельмашенко 13 червня і під час обшуку в його квартирі було виявлено незареєстрований пістолет. Чоловік потрапив під підозру завдяки телефону Бориса Гермена (ймовірний замовник вбивства Бабченко).

Нагадаємо, відомий журналіст Аркадій Бабченко став людиною року за версією авторитетного журналу Time.

Раніше Знай.uа повідомляв, російський журналіст Аркадій Бабченко висловив власне бачення політичних баталій в Україні напередодні президентських виборів.

Також Знай.uа писав, відомий журналіст Аркадій Бабченко різко засудив запрошення президента РФ Володимира Путіна в Париж. Лідер Кремля навіть запізнився на подію, але його терпляче чекали.