У Первомайську Миколаївської області батьки відмовилися від сина, який дивом вижив після удару струму в 27 тисяч вольт. Останні три роки Саша Тишков живе в Первомайській багатопрофільній лікарні, про що повідомляє "КП в Україні". Для хлопчика облаштували окрему кімнату, в якій є телевізор, диван і стіл для занять уроками. З ним займаються викладачі з місцевої школи-інтернату.

У повідомленні йдеться: "От тільки навчання дається йому важко: постраждалі від опіків пальчики насилу утримують ручку. Говорити хлопчисько теж не може - заростає катетер в горлі". Як стало відомо, колосальний удар струмом хлопчик отримав в жовтні 2015 року, коли вліз в трансформаторну будку на залізничному перегоні. В жахливому стані його знайшов старший брат Ігор, при цьому пошкодженими виявилися 85% шкірного покриву.

Саша Тишков

У виданні написали: "Але дитина в цій боротьбі показала себе як герой. Тоді ще шестирічний хлопчик пережив кому, десятки операцій, терпів виснажливі процедури і сам боровся за своє життя. Волонтери, які допомагали родині ліками і грошима, дивувалися стійкості маленького чоловіка. Адже до тілесного болю додався ще й душевний. Майже відразу ж після того, що сталося, мати Сашка кинула його. Побула з ним лише пару днів, потім вийшла з лікарні, нібито в банк крові, і більше не повернулася. Жінку так і не знайшли".

Після такого вчинку вся турбота про дітей – а їх, окрім Саші у його батька ще четверо, залишилася на чоловікові, якому довелося звільнитися з роботи. Однак впоратися йому з цим не вдалося і в січні 2018-го суд позбавив Сергія Тишкова батьківських прав. Сашко залишився в лікарні один, а його сестер і братів визначили в інтернати. В даний час маленькому пацієнтові шукають нових батьків.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Саша Тишков

В секторі опіки розповіли: "Саші потрібні гроші на лікування, де саме його будуть лікувати - визначать лікарі. Зараз на його рахунку - 300 тисяч гривень, зібрані волонтерами та небайдужими мешканцями. Але медики кажуть, що цього вистачить тільки на оплату проживання та харчування за кордоном, а на лікування ще потрібно немаленька сума. Час йде, встановлений в горлі Саші катетер заростає, хлопчик не розмовляє, тільки шипить".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що мережа шокована випадком з дівчинкою з Томська, яка через помилки лікарів терпіла страшні муки.

Як повідомляв портал "Знай.uа": шестирічний українець показав справжній приклад для всіх, коли вирішив підтримати жителів Африки і разом з батьком відвіз допомогу в Того.

Також "Знай.uа" писав, що в Італії прийняли закон, що забороняє дітям без щеплень відвідувати заняття в дитячих садах і школах.