В "Укрзалізниці" розповіли, скільки дефектних колій та мостів потребують негайного ремонту та що реально буде зроблено найближчим часом.

Довжина залізничного полотна, що залишається просто в жалюгідному стані, щороку зростає. Це при тому, що ціни на перевезення неухильно ростуть.

Про це розповіли представники "Укрзалізниці".

Як повідомили в медіацентрі перевізника, залізнична інфраструктура України через брак коштів поступово втрачає свою потужність.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За даними Департаменту колій та споруд товариства, станом на 1 січня 2019 року розгорнута довжина головних колій становить понад 27 тисяч кілометрів.

На початок нинішнього року протяжність колій із простроченими термінами реконструкції сягнула 2431,9 км. Посиленого капітального ремонту очікують 1255,3 км колій, а капітального — 4735,5 км.

Тим часом на залізниці експлуатувалося майже 122 тис. дефектних рейок і понад 25 тис. місць тимчасового відновлення рейкових плітей безстикової колії.

Через хронічне недофінансування ремонтних робіт та реконструкції погіршується технічний стан не лише колій, а й штучних споруд. Зараз компанія експлуатує 17,5 тис. таких об’єктів, серед яких майже 7 тис. мостів, 90 шляхопроводів, 251 пішохідний міст тощо.

Водночас різного роду дефекти мають понад 2,5 тис. споруд (14,3 % від загальної кількості). Ще гіршою є ситуація із залізничними мостами: 1431 із них має несправності, це 20,5 % від загальної кількості.

Причиною складного технічного стану штучних споруд часто є їхній похилий вік. На початок нинішнього року 34,6 % прогонових будов мостів експлуатуються від 50 до 100 років. А 15 % споруд "працюють" вже понад 100 років.

Дефекти інженерних споруд, як і незадовільний стан колії, стають причиною встановлення попереджень про обмеження швидкості руху поїздів. Сьогодні діє 102 такі попередження.

Нагадаємо, Укрзалізниця анонсувала чергове подорожчання пасажирських перевезень. Українці заплатять на 25% більше.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, на Харківщині сталась жахлива трагедія на залізниці. Поїзд розрізав українця на шматки.

Раніше портал Знай.ua писав, що за кілька років парк пасажирських вагонів УЗ може виявитися зношеним практично на 100%.

Дивіться: "Укрзалізниця" вляпалась в черговий скандал, народ лютує