Народні депутати вигадали, як "допомогти" українським заробітчанами, які мільйонами виїжджають за кордон.

Група парламентаріїв (переважно БПП), внесла у ВР масштабний законопроект (№10153), який, як здається нардепам, має вирішити проблеми трудових мігрантів як всередині країни, так і за її межами.

Новий законопроект про "захист" трудових мігрантів нардепи внесли 14 березня.

Так, депутати пропонують створити новий виконавчий орган і підпорядкувати його Мінсоцполітики. Він буде прописувати нові правила для трудових посередників, а також допомагати самим заробітчанам.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Новий орган повинен буде створити реєстр мігрантів, де кожен зможе отримати спеціальне посвідчення - "Картка українського мігранта". Також нове відомство створить Фонд благополуччя, який і буде фінансувати всі програми для заробітчан.

Наприклад, організувати для них цілодобову міжнародну службу підтримки, проводити просвітницькі та розважальні заходи за кордоном, виплачувати допомогу в певних випадках і допомагати з працевлаштуванням (наприклад, шляхом створення бази вакансій, трудових посередників та інше).

Однак, фінансувати Фонд будуть самі трудові мігранти - законопроект прямо вказує, що з бюджету в нього не надійде жодної копійки. Кошти у Фонд благополуччя будуть збирати за рахунок щорічних членських внесків з мігрантів - в обмін на видану карту і страховку, а також благодійних платежів від юросіб і фізосіб та інших "законних джерел".

Законопроект не вказує, яку суму будуть стягувати з заробітчан - розмір внеску повинен буде встановити регулятор.

Сам проект закону прямо не прописує обов'язкової участі людини в програмі підтримки. У всякому разі, якщо на заробітки заробітчанин відправиться без допомоги нового відомства.

Втім, це не означає, що проект буде носити добровільний характер. Якщо нардепи підтримають ініціативи своїх колег, норми закону наберуть чинності на наступний день після публікації документа. Кабміну при цьому відводять 2 місяці на те, щоб створити новий держорган і привести всі нормативні акти у відповідність з законом.

Нагадаємо, смартфони стежать за заробітчанами.
Кількість наших заробітчан підрахували за допомогою смартфонів. Так, в сусідній країні зараз проживає 1,27 млн громадян України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Польща дала заробітчанам більше привілеїв та відпочинку

Також Знай.ua писав, названо найкращі країни для українських заробітчан