Початок другого місяця весни прийде з прохолодною погодою, температура повітря знизиться на кілька градусів у порівнянні з березнем.

Про це розповіла співробітник кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, - пище "Акценти".

За її словами, з кінця березня - початку квітня слід чекати навіть заморозків уночі.

Але вже після 10 квітня слід чекати справжнього літнього тепла, температура повітря перевищить норму та подекуди сягне до +28°. Це за умови сонячних днів. Через хмарність температура може опускатись до +22 градусів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Варто відзначити, що загалом, по всій Україні у квітні середня місячна температура буде вищою на 2 градуси. В залежності від регіону температура буде від +9° до + 11°за Цельсієм.

За прогнозами метеорологів, на початку травня також буде висока температура, а після 20 травня можливе похолодання з рясними дощами, шквальними вітрами також можливий град.

Початок літа буде не спекотним, також ймовірно дощитиме.

У травні середньомісячна температура повітря буде вище на 2-3 градуси і становитиме від +15-17° на заході і до +17-18° на решті території країни.

А кількість опадів буде поступово зменшуватися і в цілому в квітні їх буде не багато, а особливо з другої половини місяця. З середини травня норма опадів стабілізується і збережеться до середини червня на рівні 1-2 міліметра в день.

Нагадаємо, що новий тиждень почався в Україні зі справжнього весняного тепла. По всій території країни стовпчики термометрів піднялися до+18 градусів, а в південних регіонах навіть більше. Проте, з вівторка 19 березня, ситуація різко змінилась. Температура повітря опустилась на 10 градусів, у більшості областей прогнозують дощі.

Нагадаємо, синоптики розповіли, що погода влаштує українцям до кінця тижня.

Як повідомляв портал Знай.ua, уряд затвердив офіційні вихідні на Великдень та травненві свята.

Також Знай.ua писав про те, що українців попереджають про різке похолодання.