Напередодні старту весняного призову до лав української армії дедалі частіше в мережі з'являється інформація, що нібито українців призовного віку "виловлюватимуть" на виборчих дільницях 31 березня.

Відзначимо, стартує весняний призов в Україні 1 квітня. У цьому році він займе три місяці і закінчиться лише в кінці червня. Військкомати планують залучити до Збройних сил кілька десятків тисяч новобранців, пише Politeka.

Українцям нагадують, що офіційним приводом прийти до військкомату може бути лише повістка. Її вручає в руки особисто представник військкомату, а призовник зобов’язаний розписатися про отримання повідомлення. Потім він повинен прийти в зазначений час до військового комісаріату за місцем проживання.

У будь-яких інших випадках законних підстав карати за ухилення від служби немає. Більш того, воєнкоми не мають права влаштовувати "полювання" на призовників, зупиняти або затримувати молодих чоловіків на вулицях або в публічних місцях. При спробі невідомих допитувати на вулиці потрібно просто не реагувати або викликати на місце поліцію. Огляд особистих речей або перевірку документів можуть здійснювати лише співробітники правоохоронних органів із зазначенням причини.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відзначимо, на дивні заяви про вилов ухильників на виборчих дільницях раніше відреагувала команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського. На ютуб каналі "Зе! Президент" з’явилося відео, де в дотепній формі пояснюється, що подібні заяви не що інше, ніж фейк.

"Але якщо раптом, не дай Бог, якийсь беспредєльщик вас буде тягнути за руки в якесь місце – сміливо викликайте наряд поліції і, будь ласка, знімайте це все на телефон. Закон на вашому боці", – підкреслюється у відеоролику.

Нагадаємо, українцям показали, як політика нинішнього президента добиває народ.

Як повідомляв портал Знай.ua, ветеран АТО і блогер Олексій Петров розповів про те, як діяти чоловікам, що пропустили шість хвиль мобілізації.

Також Знай.ua писав про те, що скандальний лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський розповів, чому він не бачить на посту президента України Володимира Зеленського.

Дивіться: Вибори та Зеленський. Хто він, клоун чи спаситель?