У анексованому Росією Криму стався новий інцидент із арештом - стало відомо про затримання скандального екс-президента півострову Юрія Мєшкова.

ФСБ
ФСБ

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

У повідомленні йдеться, що підконтрольний РФ Центральний районний суд Сімферополя заарештував на дві доби екс-президента Криму Юрія Мєшкова за "опір співробітникам поліції".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Мєшкову дали дві доби арешту за неповагу до поліцейського, з них дві години йому зарахують, коли його затримали 18 числа", - розповів отаман "Кримського козацтва" Сергій Акімов.

Варто додати, що російські силовики затримали Мєшкова 18 березня за заявою невідомої особи, яка заявила, що екс-президент Криму нібито перебуває в стані наркотичного сп'яніння. За словами Мєшкова, пізніше його доставили на огляд, але слідів алкогольного або наркотичного сп'яніння так і не виявили.

Мотивація арешту зовсім у іншому, стверджують наближені до Мєшкова. У кінці лютого він розкритикував окупаційну владу за "зраду" Росії під час анексії півострова.

"Влада Криму займала, м'яко кажучи, двозначну позицію під час подій лютого-березня 2014 року. І якщо одна частина кримської верхівки в особі Константинова, Іоффе, Фікса й інших боягузливо вичікувала, то інша її частина — Аксьонов, Цеков і Ковітіді — виступила по відношенню до жителів Криму як відверті зрадники", — заявив Мєшков.

За словами оточення колишнього глави Криму, у Мєшкова є усі шанси розділити долю репресованого українського режисера Олега Сєнцова.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Нагадаємо, судилище у так званому Кримському суді над українцями навряд чи можна назвати хоча б частково законним, про що яскраво свідчать останні перипетії у справі.

суд
суд

Фігуранти "справи українських диверсантів" Володимир Дудка та Олексій Бессарабов закінчили представляти "суду" свої заяви про фальсифікації слідства.

Як повідомляв раніше Знай.ua, моніторингова місія ООН з прав людини в Україні за час після незаконної анексії Криму Росією зафіксувала 42 випадки насильницького зникнення людей.

Також Знай.ua писав про те, що російські силовики оточили будинок Мусліма Алієва, фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір", у селі Верхня Кутузовка (під Алуштою).