Фінансовий експерт Василь Горбаль заявив, що позов українського олігарха Ігоря Коломойського в Господарський суд української столиці до Міністерства фінансів і ФГВФО з метою визнати націоналізацію Приватбанку незаконною — це інфопривід під час виборчої кампанії.

Також експерт зазначив, що клієнтам банку не варто витрачати свої нерви з цього приводу. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання "Обозреватель".

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

"В будь-якому випадку, всі ці атаки я оцінюю як створення певної бази для діалогу з великим пакетом проблемних заборгованостей та клієнтам банку не варто хвилюватися. Я більше оцінюю це як інформаційний привід, тим більше під час виборчої кампанії", – пояснив Василь Горбаль.

Якщо якісь рішення не визнаються дійсними, то сторони розводяться в початкове положення, зазначив Горбаль. Він додав, що в такому разі державі потрібно повернути кошти, які вона інвестувала в цей банк.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

ПриватБанк
ПриватБанк

"Думаю, що тут і клієнти, і колишні акціонери і топ-менеджери банку зацікавлені в тому, щоб він працював стабільно", – додав експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПриватБанк знову опинився в епіцентрі чергового скандалу, на цей раз він пов'язаний з крадіжкою коштовностей. Про це стало відомо з офіційного повідомлення клієнта в розділі "Відгуки" на сайті Мінфіну. Клієнт Приватбанку поскаржився на співробітників за пропажу цінностей з банківської комірки.

Варто нагадати, що за минулий рік в Україні зросли збитки банків від незаконних дій з платіжними картками найбільша кількість випадків відбувалася через інтернет. Про це повідомили у прес-службі НБУ. Зазначимо, що в 2017 році середній розмір махінації становив 2100 грн. У цьому році він складає близько 2500 грн.

Нагадаємо, ПриватБанк подарує 120 тисяч: за що обіцяють "небачену щедрість".

Як повідомляв Знай.uа 75% залишать без зарплат: кого приб'ють новими реформами в Україні.

Знай.uа писав, Приватбанк нахабно "списує" гроші українців: перевірив картку – і посивів.

Дивіться відео по темі: