Всесвітній день водних ресурсів

Цей день відзначається у всьому світі, а ідея про нього перший раз прозвучала на Конференції ООН ЮНСЕД в 1992 році. Резолюцію ухвалили в 1993 році, з цього року день і відзначають щорічно. День повинен посприяти прийняттю заходів, щоб вирішити проблеми питної води для населення, проінформувати людей про важливість охорони водних ресурсів та залучити до святкування приватні компанії, неурядові організації та міжнародні агентства.

Міжнародний день таксиста

В цей день у 1907 році у Лондоні з'явилися перші авто з лічильниками таксиметрами. Тому транспорт і назвали таксі, а водіїв – таксистами. Раніше автомобілі були червоного і зеленого кольору, а жовтими стали завдяки Джону Хертцу, засновнику компанії Hertz Corporation. Такий впізнаваний візерунок шашечок з'явився в 1920-х роках, тому що американська компанія запозичила його з гоночної символіки. Це підштовхувало клієнтів до думки, що таксі буде рухатися швидко.

Православні свята:

  • Свято 40 мучеників Севастійських.
  • Ікони Божої Матері "Слово плоть бисть" Албазинська.
  • Триває Великий піст.

Сороки, Жайворонки, Сорок Сорок

Наші предки вірили, що в цей день повертаються з теплих країн сорок різних пташок, але жайворонки – перші. Тому сьогодні пекли печиво у вигляді жайворонків з розкритими крильцями, ніби вони летять. Цих спечених пташок давали дітям, які з їх допомогою зазивали жайворонків і весну разом з ними.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Народні прикмети на 22 березня

Іменини в цей день

Олександр, Олександра, Олексій, Панас, Валерій, Дмитро, Іван, Іраклій, Кирило, Леонтій, Михайло, Наталія, Микола, Петро, Сергій, Тарас

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.