Вчені Північно-Західного університету США провели ряд досліджень, результати яких свідчать про те, що вживання в їжу курячих яєць, а також продуктів з великою кількістю холестерину збільшує ризик передчасної смерті.

Про це передає MedicalXpress.

Вчені провели шість експериментів, в яких брали участь 29 000 людей. У результаті стало ясно, що холестерин завдає сильної шкоди організму. Всі учасники досліджень заповнювали харчовий тест. Протягом 31 року кожен випробуваний раз в місяць розповідав дослідникам про своє здоров'я.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За словами американських вчених, люди, які приймали 300 мг і більше холестерину в день, на 17% частіше стикалися з серцево-судинними захворюваннями і на 18% частіше передчасно помирали.

Холестерин

Також вчені говорять, що якщо вживати в їжу 3-4 яйця в тиждень, то ризик серцево-судинних захворювань збільшується на 6%, а також на 8% ризик передчасної смерті.

Варто нагадати, що В Україні змінилися ціни на продукти харчування. найбільше з початку року зросли в ціні банани і капусту. А от картопля, морква і сметана, навпаки, подешевшали.

Про це свідчать дані аналізу цін київських супермаркетів сервісу замовлення продуктів Zakaz.ua.

Сильно подорожчала білокачанна капуста, її ціна зросла майже на 6 грн, її середня ціна становить 20,70 грн. Зросла також середня вартість гречки. А за 1 кг гречаної крупи в березні доводиться викласти 15,97 грн (+0,36 грн порівняно з січнем). Середня ціна цукру становить 13,44 грн (+1 грн порівняно з січнем).

Нагадаємо, Полуниця, яблука і нектарини: вчені склали рейтинг найнебезпечніших продуктів

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Морська дієта: чому потрібно їсти більше риби і морепродуктів

Також Знай.ua" писав про те, що Прості продукти стали розкішшю для українців: експерти пояснили різке збільшення цін