Мережа сміється над безпрецедентною акцією від військкомату – "обміняй свій голос на військовий квиток". Під таким гаслом в одній із соціальних мереж опублікували знімок, на якому зображено оголошення про те, що з квітня починається призов на службу в збройних силах України.

З цієї причини українців попередили про перевірках документів і перебування громадян у списках, які підлягають призову на військову службу. У тому числі, як зазначено в оголошенні, у місцях масового скупчення людей та на виборчих дільницях. В кінці написана фраза, яка покликана підвищити мотивацію молодих людей: "Будь свідомим громадянином – виконай свій обов'язок – захисти Батьківщину".

Оголошення про призов

Безумовно – бути свідомим добре і борг Батьківщині віддати потрібно, але адже і співробітники військкомату зобов'язані підкорятися певним правилам. Подібні папірці можуть подіяти лише на громадян, які не знають своїх прав, оскільки офіційним приводом піти у військкомат може стати тільки повістка. Її вручає особисто в руці співробітник військкомату, а за отримання слід поставити підпис.

У всіх інших випадках законних підстав карати за ухилення від служби немає. Більш того, співробітники військкомату не мають права влаштовувати облави на призовників, у тому числі під час проведення голосування, зупиняти або затримувати молодих людей на вулицях, в публічних місцях. При будь-якій спробі щось дізнатися, перевірити документи, необхідно просто не реагувати або викликати на місце правоохоронців. Огляд особистих речей або перевірку документів може здійснювати тільки співробітник правоохоронних органів із зазначенням причини.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Заклик в армію

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що підполковник і колишній командир 43-го батальйону територіальної оборони “Патріот” Сергій Мацейко заявив, що з моменту початку російської збройної агресії проти України в 2014 році художньому керівнику студії "Квартал 95" Володимиру Зеленському приходила повістка для мобілізації до лав ЗСУ.

Як повідомляв портал "Знай.uа": починаючи з 17 січня 2017 року в Україні святкується День українського добровольця. Він встановлений з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

Також "Знай.uа" писав, що з 1 квітня поточного року стартує весняна кампанія по призову на строкову службу, тому українцям розповіли про всі її особливості, а також відповідальність за ухилення.