Міністрество фінансів збирається реформувати сервісні центри, а також внести зміни до видачі водійських посвідчень.

Значимість водійський прав

Законопроект пропонує змінити юридичну значимість водійських прав. Таке посвідчення водія буде виключено з переліку документів, що посвідчують громадянство України.

Втім юристи говорять, що в деяких установах все ж засвідчити особу, надвши права, можна буде.

"Це в свою чергу може викликати необхідність брати з собою паспорт в ті заклади, де необхідно підтвердити свій статус громадянина України. Також, цим же законом передбачено, що посвідчення водія відтепер матимуть безконтактний електронний носій", — говорить юрист.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Однак поки що незрозуміло, як чіп потрапить на водійські права. Скоріш за все, перед цим прийматимуть новий законопроект.

Навчання та отримання прав

Тепер майбутні водії, які здають іспити отримають посвідчення із зазначеною категорією транспортного засобу (автоматична чи механічна). Якщо іспит здається на автомобілі з автоматичною коробкою передач – у водійському посвідченні зроблять відповідну відмітку і можна буде користуватися лише такими авто.

Якщо водій хоче відкрити категорію з механічною коробкою передач,доведеться складати додатковий іспит в ВМС.

Термін придатності та дозволена швидкість

Планується також ввести терміни "придатності" водійського посвідчення. При їх першому отриманні - дії водійського посвідчення не буде перевищувати 2 років з забороною їздити більше 70 км/год.

Таким чином, говорять юристи, працівники поліції не зможуть зафіксувати належним чином таке "порушення".

поліцейський

По закінченні двох років, водій може отримати право на керування відразу на 15 років (окремим категоріям вантажної і сільськогосподарської техніки – на 5 років).

Заплановані обмеження і в частині призупинення або припинення права на керування транспортом. Приміром, якщо водія позбавили прав на рік, і він протягом 15 діб з дня вступу вироку або ухвали у законну силу, не здав своє посвідчення, його права можуть взагалі анулювати.

Нагадаємо, у Києві Skoda і Daewoo потрапили в смертельну ДТП, постраждала дитина.Ці кадри не слобкодухих.

Як повідомляв портал Знай.ua, чоловік роками надсилав поліцейським порнографічний контент, однак копам вдалося спіймати "жартівника".

Також Знай.ua писав про те, що страшна ДТП у Києві потрапила на камеру. Зіткнулись одразу три легкрвики та маршрутка. Як стало відомо, кермувальник автомобіля Chevrolet втратив керування та влетів у задню частину маршрутки. Після цього автомобіль розвернуло на 180 градусів, після чого тут же спалахнув вогнем.