Український перевізник "Укрзалізниця" у 2019 році збирається розділити вагони поїздів на класи: "комфорт", "стандарт" та "економ". Відповідно зміняться і тарифи. Вартість проїзду тепер залежатиме від категорії вагона та комфорту і рівня обслуговування в ньому.

Про це повідомили представники "Укрзалізниці" на своїй сторінці в Facebook.

За інформацією перевізника, що шляхом індексації тарифи на пасажирські перевезення у цьому році змінюватися не будуть.

"Тарифи на пасажирські перевезення в 2019 році шляхом індексації не зміняться. Це не передбачено фінансовим планом компанії на цей рік", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також зазначається, що буде введена система розподілу вагонів на такі класи:

  • комфорт;
  • економ;
  • стандарт.

В "Укрзалізниці" також зазначили, що вартість квитків буде формуватися відповідно до класу вагона.

Ще одним нововведенням стане зменшення кількості провідників у вагонах поїздів, а у нових вагонів замість килимів буде спеціальне шумоізоляційне покриття, а замість старих матраців будуть синтетичні гіпоалергенні матеріали. Однак поки що це все доступно лише дуже невеликій кількості пасажирів за дуже немалі гроші.

Нагадаємо, глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов анонсував подорожчання проїзду в поїздах "Укрзалізниці". Вартість квитків зросте щонайменше на чверть.

Як повідомляв портал Знай.ua, купе та плацкарт відідйдуть в історію. Що запропонує Укрзалізниця пасажирам?

Також Знай.ua писав про те, що глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов заявив, що з липня поточного року розпочнеться масштабна реконструкція Вокзальної площі у столиці України.

Дивіться: Політика, гроші, рівень життя в Україні