У Дніпрі люди могли спостерігати рідкісне комічне явище.

Величезний місяць повис над містом – його розміри набагато більше звичайних.

Так, сьогодні вночі 21 березня жителі Дніпра бачили унікальне явище — «черв'ячний місяць». Такий повний місяць знаменує початок весни. Незвичайне явище явилося о 3:43.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Наголошується, що «черв'ячний місяць» - це повний місяць в березні, настає через кілька годин після весняного рівнодення. З цього моменту північна півкуля зазначає весну, а південна — осінь.

Це явище отримало відповідну назву через те, що земля стає більш теплою і вологою. На вулицях з'вляються дощові черв'яки, а разом з ними – птахи.

Варто нагадати, що Зараз Місяць не просто максимально наблизився до Землі і знаходиться в повні - таке незвичне та рідкісне поєднання називають Супермісяцем.

Він буває нечасто - наприклад, наступний буде тільки через сім років, розповідають вчені.

Відомий астроном Анатолій Казанцев місячний феномен пояснює на схемі.

"Три явища: максимальна витягнутість його орбіти, він біля свого перигею і ще він у повній фазі - це дійсно він яскравий, його добре видно", – каже він.

"Місяць вашу голову притягує з більшою силою, ніж ваше тіло. Формально Місяць хоче відірвати вашу голову від тулуба, альо ця сила настільки дрібна, що це непомітно", – каже астроном.

Про відсутність відчутного впливу Супермісяця на людей говорять і лікарі.

"Людина постійно втомлена, постійні стреси, але виправдання вона собі шукає. Основна причина цих проблем – це те, що люди в них вірять", – запевняє лікар-кардіолог Євген Поярков.

Нагадаємо, Землі загрожує смертоносний супутник Марса: катастрофа неминуча

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Землю чекає подвійний Апокаліпсис: кривавий Місяць знищить все живе

Також Знай.ua" писав про те, що У небі над Еміратами розверзлася загадкова діра: люди приготувалися до найстрашнішого