У четвер, 21 березня, в Україні відзначали Всесвітній день людей з синдромом Дауна. Щоб підтримати людей з особливими потребами, українці влаштували у соціальних мережах флешмоб #шкапертульки. Так, в цю дату існує традиція вдягати різнокольорові шкарпетки.

Відома українська співачка Марія Бурмака теж прийняла участь у цьому флешмобі і написала зворушливий пост у соцмережі Facebook.

"День різних шкарпеток - день підтримки людей з синдромом Дауна (від себе додам і їх батьків). Бути іншим непросто. Йти цим шляхом непросто. І знаю кілька людей і їх мам, яким хочу сказати "спасибі" за зразок світла, людяності і сили. П. с. Я вирішила одягти шкарпетки максимально помітні. Люди звертають увагу і це чудово", - заявила артистка.

День різних шкарпеток-день підтримки людей з синдромом Дауна (від себе додам–і їх батьків). Бути інакшим непросто. Іти...

Geplaatst door Maria Burmaka op Donderdag 21 maart 2019

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як відомо, вперше Всесвітній день людей з синдромом Дауна відзначили в 2006 році пропозицією грецького генетика Стіліаноса Антонаракіса з Женевського університету.

На VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій «Даун-синдром» було вирішено оголосити 21 березня Міжнародним днем людини із синдромом Дауна. Двадцять перший день третього місяця було обрано, оскільки синдром Дауна пов'язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми (трисомія по 21-ій хромосомі).

Нагадаємо, що популярний косметичний бренд Benefit представив свою нову лінійку декоративних засобів для макіяжу. У рекламній кампанії взяла участь британська модель з синдромом Дауна Кейт Грант.

Як повідомляв портал Знай.uа, дев'ять найталановитіших маленьких художників з такими тяжкими діагнозами, як рак, ДЦП, дислексія та інші серйозні ураження життєвоважливих органів, показали свої творчі здобутки за два роки рефлексії.

Також портал Знай.uа писав, що багато хто вважає, що сидром Дауна - це вирок. Однак, герої цієї збірки доводять зворотне. Джеймі Брюер все життя захоплювалася театром і змогла стати актрисою.