Путінські окупанти оголосили вердикт незаконно ув'язненому в Росії українцеві Павлу Грибу.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як стало відомо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив громадянина України Павла Гриба до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму за "заклики до тероризму".

Так званий суд визнав Гриба винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 205.1 КК РФ ("Сприяння терористичній діяльності"), повідомляють російські ЗМІ з посиланням на вердикт.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, за версією російського "слідства", яке сфабрикувало злочини проти десятків українців, з 27 березня по 15 травня 2017 року Павло Гриб, перебуваючи на території України, через інтернет закликав одну з старшокласниць в Сочі привести в дію саморобний вибуховий пристрій на випускному вечорі 30 червня, а після цього рекомендував їй покинути Росію.

В тексті звинувачення сказано, що Гриб нібито давав їй докладні інструкції з виготовлення саморобного вибухового пристрою.

"Пізніше Гриб був заарештований і утримувався в СІЗО Краснодарського краю, потім був етапований в Ростовську область. На момент скоєння злочину Гриб був членом забороненої в Росії екстремістської організації "Українська національна асамблея — Українська народна самооборона" (УНА-УНСО)", - пишуть путінські ЗМІ.

Сам Павло Гриб свою вину в сабрикованих проти нього звинувачень не визнав.

Нагадаємо, у четвер, 21 березня, у російському Ростові-на-Дону розпочалися дебати у справі українського політв'язня Павла Гриба.

Про це повідомляє Громадське із зали суду.

Сам бранець Кремля Павло розповів, що почувається кепсько. Скаржиться, що належної медичної допомоги йому не надають.

Як повідомляв раніше Знай.ua, російський суд не звертає уваги на поганий стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба. Таку гучну заяву зробив його батько Ігор Гриб, інформує "ДС" з посиланням на Громадське.

Також Знай.ua писав про те, що український омбудсмен Людмила Денисова провела зустріч із заступником голови Місії ЄС в Україні Аннікою Вальдеманн.